Vid 00.15-tiden, natten mot torsdagen, larmades polisen till Östergravar i Visby.

– Det var en kvinna som hade blivit utsatt för ett grövre brott. Hon grät och var chockad och hade svårt att berätta vad som hänt, säger Thomas Rasch, stationsbefäl vid Gotlandspolisen.

Kvinnan, som är i 30-årsåldern, larmade själv polisen varefter hon fördes med ambulans till Visby lasarett.

Artikelbild

– Hon anträffades med blånader och svullnader på ansikte och kropp. Vi vet inte ännu riktigt vad som har hänt eftersom vi inte kunnat höra henne ordentligt, men hon verkar ha blivit misshandlad på något sätt, säger Thomas Rasch.

Ännu på torsdagsmorgonen var det oklart vad som hänt.

Polisen ännu har ingen misstänkt gärningsman.

Brottsplatsen har spärrats av i väntan på teknisk undersökning, som kommer att genomföras under dagen.

Artikelbild

Området bevakas av ordningsvakt.

 – Man har inlett en förundersökning om misstänkt misshandel alternativt misstänkt våldtäkt. Men omständigheterna är oklara, det vill jag understryka, säger Anders Bryngelsson, polisens presstalesperson.

Artikelbild

Senare på torsdagen ändrades rubriceringen till misstänkt misshandel och misstänkt våldtäkt.

Klockan 09:40 kunde Anders Bryngelsson meddela att en brottsplatsundersökning pågår på platsen för överfallet och att kvinnan hörts av polisen.

Artikelbild

Om kvinnan kunnat lämna något signalement eller om det handlar om en eller flera gärningsmän vill Anders Bryngelsson inte berätta.

– Vi går inte in på vad hon har sagt under förhöret. Det jag kan säga är att vi inte har någon gripen och inga misstänkta i nuläget.