– Något som också börjar bli vanligare nu är dieselstölder. Folk börjar bygga nu och då står grävmaskiner ensamma. Men vi är ute mycket nattetid nu för att kolla den här typen av platser; tillsammans med sommarstugeområden, säger Jennifer Andersson, polisassistent.

Trots långhelg och statsministerbesök har det varit en relativt lugn vecka på Gotland.

– Statsministerbesöket har gått precis enligt plan. SÄPO har haft det stora ansvaret, men vi har biträtt dem på olika sätt, berättar Jenny Hederstedt, gruppchef och yttre befäl på polisen på Gotland.

Artikelbild

| Poliser. Jenny Hederstedt, gruppchef och yttre befäl på polisen på Gotland tillsammans med polisassistenten Jennifer Andersson

– Det har ju varit hemvändarhelg också. Men påsken har varit förhållandevis lugn för att vara så mycket folk ute samtidigt, säger Jennifer Andersson.

Under den gångna veckan har polisen dessutom riktat in sig mot hastighetsöverträdelser på 70-, 80- och 90-sträckorna.

– Det har varit nationell hastighetsvecka med extra fokus på kontroller – och vi kommer fortsätta med detta hela helgen. Hittills har vi haft cirka 25 ordningsförelägganden. De som har kört för fort har fått böter och har inte dragit några körkort hittills. Generellt sköter sig gotlänningarna bra, säger Jenny Hederstedt.

Under kommande vecka fortsätter den vanliga verksamheten.

Artikelbild

| Lugn vecka. Efter den nationella hastighetsveckan kan polisen på Gotland konstatera att gotlänningarna generellt sköter sig bra ute på vägarna.

– Vi kommer faktiskt få fem aspiranter nu på tisdag, vilket är ovanligt många! I övrigt fortsätter vi jobba mot våld, narkotika, trafik och mängdbrott som snatteri, inbrott och dieselstölder, berättar Jennifer Andersson, polisassistent.

LÄS MER: Poliskollen förra veckan