Jill Gahne, gruppchef och yttre befäl inom Gotlandspolisen, summerar veckan som varit och vad som väntar veckan som kommer.

– Det har varit en ganska lugn vecka. Vi har haft två trafikolyckor, utan allvarligare skador, och inga större händelser under veckan. Det har varit ganska behagligt, säger Jill Gahne.

Under torsdagen var det trafiknykterhetens dag och polisen genomförde flera nykterhetskontroller. Totalt kontrollerades cirka 60-80 förare under torsdagsdygnet och samtliga var nyktra.

Det är också säsong för cites-brott (Convention of International Trade in Endangered Species), alltså handel med hotade djur och växter.

– Vi har ju en speciell flora och fauna på ön som lockar till sig handlare av bland annat hotade växter och fågelägg. Det gör att vi nu har förstärkta kontroller på färjeavgångarna, säger Jill Gahne.

Polisen fortsätter att jobba med sina fyra "medborgarlöften": narkotika, mängdbrott, våld och trafik.

– Vi förbereder oss för sommaren och alla turister som kommer hit. Nu har värmen kommit, förhoppningsvis för att stanna, och vi räknar med mer folk på stan till helgen vilket innebär mer friktion, mer konflikter och mer berusning och fler bråk.