Under natten mot måndagen bröt sig någon eller några personer in i Restaurang Utsikten i Fårösund. De tog sig in genom att förstöra en fönsterruta på baksidan av lokalerna och gick därefter in för att söka igenom restaurangen.

– De slog sönder en ruta på altandörren och klättrade in genom den, säger Anne Olofsson som tillsammans med Martin Stuxgren drivit restaurangen sedan 2014.

När de kom till restaurangen såg de tydligt att någon gjort inbrott i lokalerna. De gick då igenom restaurangen och undersökte om det var någonting som saknades.

Artikelbild

– De har gått in och plockat starksprit och alkohol. De har helt enkelt plockat det som de hittade, vi har inte så mycket alkohol överhuvudtaget. Vi är en lunchrestaurang, säger Anne Olofsson.

Hon säger att det är första gången som de utsätts för ett inbrott. På måndagen tvingades de hålla stängt för att städa i restaurangen.

– Det är otroligt tråkigt och man tänker att det inte ska behöva bli såhär. Det är litet samhälle och man tycker att man borde få vara i fred. Sedan drabbar det här våra kunder, säger Anne Olofsson.

Har du sett något vid Restaurang Utsikten under natten till måndagen? Ring i så fall polisen på 114 14.