6 gotländska kvinnor på 100-listan

Styrelsekvinnor För första gången är även gotländska kvinnor med på listan över de mest kompetenta styrelsekvinnorna.

Det var Q-gruppen som tillsammans med Östsvenska handelskammaren startade 100-listan som publicerades för första gången för två år sedan. Tanken med listan är att med hjälp av nomineringar samla regionens mest "skarpa och kompetenta styrelsekvinnor". På det sättet hoppas initiativtagarna få in fler kvinnor i styrelserummen.

Kvinnorna på listan presenteras utan inbördes ordning och bland dem finns många näringslivstoppar och styrelseproffs.

– Vi fick in 90 nomineringar och efter urvalsprocessen har det resulterat i 78 nya namn på listan. Listan har verkligen etablerats i Östergötland och både varit uppskattad och framgångsrik så det känns bra och kul att vi kan gå utanför Östergötlands gränser och göra skillnad även i Sörmland och på Gotland säger Anna Axelsson, verksamhetschef på Östsvenska handelskammaren, i ett pressmeddelande.

Att även personer från Sörmland och Gotland är med har gjort att listan består av hela 139 namn och den kommer att fortsätta fyllas på. De sex gotländska kvinnorna på årets lista är:

Juliana Falke, vd Almi Företagspartner Gotland

Elisabeth Kalkhäll, vd Gotlandshem

Lena Lindberg, Frysen Invest AB

Marie Loob, Finansdirektör Svenska Spel

Mariette Nicander, vd Länsförsäkringar Gotland

Eva Wetterdal, HR-chef Malmö Stad

– Ända sedan lanseringen av 100-listan har intresset och uppmärksamheten varit stort och flera som är med på listan har fått nya styrelseuppdrag, säger Eva Jaldeland, ambassadör och initiativtagare till 100-listan.

 
 
  • Mest läst senaste dygnet

Ekonomi

Annons