Nyligen blev det klart att entreprenörerna Jan Emanuel Johansson och Fredrik Borgegård ska öppna ett gym i Gallerian i Visby. Gymmet, som öppnar i februari, ska inrymmas i klädkedjan MQ:s gamla lokaler på övervåningen i Gallerian.

LÄS MER: "Här öppnar Jan Emanuel ett nytt gym i Visby"

MQ slår i sin tur upp portarna i Swedbanks gamla lokaler på Östercentrum i november. På källarplanet planerar fastighetsägaren för en ny minigalleria, med plats för tre eller fyra små butiker. Vilka butiker det handlar om är ännu inte klart.

Artikelbild

| Magnus Olsson, verksamhetsledare för Visby centrum.

LÄS MER: "Ny minigalleria planeras på Östercentrum"

Men nyheterna slutar inte där. Fastighetsbolaget Nordika planerar nämligen en utbyggnad av Gallerian på Östercentrum. Enligt bygglovshandlingar som Helagotland.se tagit del av kommer fasaden att byggas ut mot Österväg. Där Apoteket, Guldfynd och Teknikmagasinet finns flyttas väggen ut till där pelarna är i dag, vilket kommer att skapa plats för ytterligare en butikslokal. Det är klart att det blir kedjan Ur & Penn som flyttar in.

– Vad jag har hört så kommer man att smalna av Apotekets lokal men göra den djupare. Jag tror utbyggnaden blir jättebra, jag är övertygad om att Nordika får till det på ett smakfullt sätt och det blir verkligen ett uppsving för Öster, säger Magnus Olsson, verksamhetsledare för Visby Centrum.

Butiken ska ligga mellan Apoteket och Guldfynd.

– Det är jätteroligt att Ur & Penn som är en gammal, etablerad kedja kommer till Visby. Bra butiker i stadskärnan gör att vi blir mer attraktiva, säger Magnus Olsson.

Tre vakanta tjänster, en butikschef och två säljare, ligger ute till affären i Visby. Butiken kommer att öppna i januari 2018.

– Det är kul att det även händer grejer här i januari, säger Magnus Olsson.