Som Helagotland.se tidigare berättat meddelade Lisa Hemph tidigare i år att hon på egen begäran avslutar sin anställning som verksamhetsledare för Science Park. Nu är hennes efterträdare utsedd. Det blir Julius Bengtsson som tar över och som därmed också får den nya titeln innovationsledare.

– Jag är glad över att ha fått förtroendet. Science Park har en viktig roll i främjandet av innovation och entreprenörskap på Gotland. Jag ser fram emot att tillsammans med övriga medarbetare få fortsätta utveckla verksamheten, säger Julius Bengtsson.

Julius Bengtsson har bott på fastlandet i många år och senast varit anställd som managementkonsult på Ramböll Management consulting i Stockholm. Både han och hans fru är från Gotland.

– Vår äldste son börjar i förskoleklass till hösten och det kändes därför som ett bra läge att återvända till ön, fortsätter han.

Science Park stödjer innovatörer som är på gång att starta nya företag. Verksamheten finansieras av Region Gotland och Uppsala Universitet Campus Gotland.

– Vi är väldigt glada över att ha kunnat rekrytera Julius. Julius har den kompetens, erfarenhet och nyfikenhet som krävs för att kunna leda utvecklingen av Science Parks verksamhet. Julius roll på Science Park kommer att bli viktig när vi ska utveckla innovativa processer i samverkan mellan näringsliv, akademi och myndigheter på Gotland, säger Olle Jansson, ordförande för Science Park Gotland och rektorsråd vid Campus Gotland, i ett pressmeddelande.

Julius Bengtsson börjar sin anställning den 14 augusti.