Strand Hotel i Visby har tidigare endast kunnat erbjuda sina gäster frukost, men den 28 maj öppnar de sin nya satsning: restaurangen "Matsalen - Strandgatan 34".

– Restaurangen är givetvis till för alla hotellgäster, men även gotlänningar och turister är väldigt välkomna hit. Vi vill bli ett landmärke bland alla andra etablerade restauranger och krogar i Visby, säger Adam Jacobsson, sälj- och marknadschef på Strand Hotel.

Arbetet med den nya restaurangen har pågått i ett drygt halvår, och man har bland annat renoverat hotellets frukostmatsal och gett den ett ansiktslyft med nya tapeter, nya möbler och ny servis.

Artikelbild

Varför väljer ni att öppna restaurang?

– Vi vill skapa ett mervärde för hotellet. Som läget är i dag kan man inte bedriva ett hotell med bara logi. Vår vision är att bli mer en destination än bara en hotellnatt.

Restaurangen, som kommer att ha öppet året runt, har anställt såväl köks- som serveringspersonal inför premiären i slutet av maj. Enligt Adam Jacobsson kommer menyn bestå av klassiska rätter, serverade på ett modernt sätt.

– Vi vill leverera mat av riktigt bra kvalitet. I dagsläget har man inte råd att öppna en restaurang som inte fokuserar på kvalitet, säger han, och fortsätter:

Artikelbild

– Vårt motto till gästerna är "kom som du är, stanna så länge du vill". Tanken är att man ska kunna sitta här och hänga, kanske läsa en bok eller spela lite backgammon.