Hyrestvisten vidare till rätten

Kiosktvisten Hyrestvisten mellan fastighetsägaren Mats Ahlyr och hyresgästen Ali Abadi har inte nått någon lösning. Nu väntar muntlig förberedelse av ärendet i Gotlands tingsrätt.

Som hyresvärd menar Mats Ahlyr att hyresgästen Ali Abadi ägnar sig åt ekonomiskt lukrativ andrahandsuthyrning av lokalen vid Östercentrum där det förutom Alis kiosk för närvarande inryms en indisk restaurang.

– Ja, det är där skon klämmer, säger Mats Ahlyr.

– Det stämmer absolut inte, jag har inga andrahandsavtal med den indiska restaurangen, säger Ali Abadi.

Mats Alyhr skickade i fjol in två stämningsansökningar till Gotlands tingsrätt genom sitt bolag Henrik Alyhr AB, en för kiosken och en för restaurangen som ligger intill. I dessa har Alyhr begärt att Ali Abadi genast flyttar ut från sina lokaler, något som hyresgästen dock vägrat till.

LÄS MER: Ahlyr om kiosktvisten

Tvistläget har inte förändrats och i nästa vecka är det dags för munlig förberedelse i Gotlands tingsrätt.

– Det har egentligen inte varit någon dialog på sistone utan läget är oförändrat. Jag hoppas att rätten som objektiv part kan medla och hjälpa oss att reda ut det i nästa vecka, säger Mats Ahlyr.

– Jag fick besked från tingsrätten för någon vecka sedan. Det är det första jag har hört sedan november eller så, säger Abadi.

LÄS MER: Kiosken nära vräkning

En sak är båda parter överens om, de tycker båda att det är synd att det gått så långt att rätten blandas in.

– Det känns väldigt onödigt och tråkigt och det ska inte behöva bli så. Det hade varit skönt att lägga energin på vettigare saker, säger Ahlyr.

– Det är synd. Jag har känt familjen Ahlyr i nästan 40 år och vi har aldrig haft några problem. Jag hoppas verkligen att det löser sig, säger Ali Abadi.

 
 
  • Mest läst senaste dygnet

Läsarkommentarer:

Hyrestvisten vidare till rätten

Ekonomi

Annons