Redaktionschefen på Helagotland.se, Mats Pettersson, är nöjd med övergången till betalsajt.

– Det kostar helt enkelt pengar att arbeta fram alla de artiklar vi publicerar dagligen. Lokal journalistik kostar pengar att göra. Nu var tiden mogen för att börja ta betalt, säger han.

Här finns all information för att du ska kunna teckna en prenumeration eller koppla din befintliga tidningsprenumeration till ett digitalt konto>>

Hur har reaktionerna varit från läsarna?

– Vi var rädda för att vi skulle tappa trafik men det blev inte så mycket som vi befarade. Och varje dag kan vi se att folk tecknar digitala prenumerationer. På Helagotland.se får man journalistik från tre olika redaktioner. Vi är ju Gotlands Tidningars och Gotlands Allehandas digitala fönster också, säger Mats Pettersson.

LÄS MER: Därför tar vi betalt på Helagotland.se

Vanliga frågor och svar:

Här är en bra länk med frågor och svar>>

Hur går betalningen till?

För att läsa fler än några enstaka artiklar måste du bli digital prenumerant på Helagotland.se. Det blir du enkelt med några få knapptryckningar. Vi bjuder alla på ett förmånligt prova på-erbjudande under den första månaden. Och som sagt: Pappersprenumeranter betalar inget extra.

”Kan jag avsluta tjänsten när jag vill?”

- Ja, våra digitala abonnemang har ingen bindningstid.

”Jag är redan prenumerant – hur gör jag då?”

- Befintliga prenumeranter betalar inget extra. Men du måste logga in för att vi ska kunna ge dig tillgång till hela Helagotland.ses utbud. Skapa ett konto (om du inte redan gjort det) och ange ditt prenumerationsnummer.

LÄS MER OM HUR DU GÖR HÄR>>