Överraskades på jobbet – med en miljon kronor!

WEBB-TV Han skulle gå på lunch med arbetskamraterna – och vann en miljon!

I lunchrummet på Riksantikvarieämbetet, RAÄ, var det precis som vanligt den här måndagen och personalen började strömma in för att värma sina matlådor. Mitt i köket stod ett stort paket och när en av de som arbetar vid ämbetet, Peter Östergren, klev in i rummet blev han minst sagt överraskad. Ur paketet hoppade Christian "Kicken" Lundqvist fram med tårta, blommor och inte minst en stor summa pengar, drygt en miljon kronor.

Peter Östergren från Katthammarsvik är den niohundrade personen som får ett guldkuvert från Svenska postkodlotteriet, en fin födelsedagspresent i förskott för på tisdagen fyller han 50 år.

– Det var en total överraskning, men en glad sådan, säger han efter teveinspelningen.

När teveteamet kom in i lunchrummet och programledaren börjar dra fram den ena checken efter den andra, var Peter Östergren den som var mest sansad i rummet.

– Det var svårt att fatta, det har jag väl ännu inte riktigt gjort, men det börjar sjunka in lite grann nu. Det är ju sanslöst mycket pengar så man får fundera lite här.

Vad han ska göra med pengarna har han inte hunnit klura ut, men det blir troligtvis en resa.

– Någonstans där det är varmt, Mauritius ligger ganska högt upp på önskelistan just nu.

Och nu har du råd att vara där länge.

– Ja, precis, men en vecka får nog räcka.

Senast i november i fjol var Postkodlotteriet på Gotland, då för att dela ut pengar i Fårösund.

LÄS MER: Gotländska blev miljonär

Peter Östergren var inte den enda som vann pengar den här dagen utan det fanns fler lyckliga vinnare i Katthammarsvik. Totalt var det sex miljoner kronor som delades ut till – och en person vann en sprillans ny bil.

 
 
  • Mest läst senaste dygnet

Familj