Gotland och vintersport. En ekvation som kan verka omöjlig att få ihop.
För gotlänningen Erik Lindberg är den högst verklig. Som sjukgymnast flänger han jorden runt tillsammans med det svenska skidskyttelandslaget.
- Många blir väldigt förvånade när de får höra att jag är gotlänning och arbetar med skidskyttar. Men förbundskaptenen sa att det inte spelade någon roll eftersom de nästan aldrig har läger eller tävlingar i Sverige. Då kunde mina resor lika gärna starta från Visby, säger Erik Lindberg.

Arbetar i Visby
Till vardags arbetar han som sjukgymnast på Ryggakuten i Visby. Kontakten med landslaget och förbundskaptenen Staffan Eklund knöt Erik Lindberg 2007, under sitt sista år vid sjukgymnastutbildningen vid Luleå tekniska universitet.
- Han sökte två sjukgymnaster och jag fick en av tjänsterna. Eftersom de är på läger och tävlingar 180 dagar om året ansåg han att det krävdes två sjukgymnaster som kunde avlösa varandra.
Totalt avsätter Erik Lindberg 100 dagar om året åt Sveriges bästa skidskyttar och deras ömmande muskler.

"Bra chanser"
Många resor blir det. Just nu befinner han sig i Pyeongchang i Sydkorea för att lotsa de svenska skidskyttarna till VM-medaljer
- Svenskarnas chanser tycker jag ser bra ut, framför allt för damerna. Det blir svårare att sia när det gäller herrarna eftersom Carl-Johan Bergman och Björn Ferry varit lite krassliga. Jag hoppas självklart på fler medaljer men jag tror att det blir två stycken. Kanske låter som få, men för att hamna på pallen i ett skidskytte-VM måste verkligen allt stämma, säger Erik Lindberg.
Men allt handlar inte bara om liniment och massagebänkar.
- Under tävlingarna kan jag få uppgiften att vakta kläder och vapen i startområdet och när de kommer i mål står jag där med deras ombyte.