En pjäs om att uthärda genom att framhärda

"Förödelsedagsbarnet" är en pjäs om kaosteorier, slumpen, ödet, den fria viljan om alla negativa spiraler och om att ändå uthärda genom att framhärda.

"Förödelsedagsbarnet" spelas på onsdag kväll i Idrottshallen på gamla A7.

"Förödelsedagsbarnet" spelas på onsdag kväll i Idrottshallen på gamla A7.

Foto:

Kultur och Nöje2009-02-17 04:00
"Förödelsedagsbarnet" är en pjäs om en liten tant som ligger i sin säng och oroar sig för fruktansvärda, osannolika och osannolikt fruktansvärda olyckor och hur omständigheterna kan göra oss till offer för dom!
Om att vilja kamikaze-cykla sin ödesbestämda kärlek nedför en lång backe för att sedan försvinna upp i skyn.

Tablå arrangerar
Föreställningen som ges i Idrottshallen på A7, onsdag kväll den 18 februari med riksteaterföreningen Tablå som arrangörer, handlar vidare om hur vi alla på omvägar är del av samma historia, om hur allting kan härledas tillbaka till apornas utvisning ur paradiset. Om varför det som händer händer.

Nyskriven pjäs
"Förödelsedagsbarnet" är en nyskriven, både rolig och sorglig pjäs, av den unga hyllade författaren Rasmus Lindberg.
Rasmus Lindberg har tidigare skrivit manuset till "Dan då Dan dog" som vann första pris på Scenkonstbiennalen 2006 i klassen föreställningar som vänder sig till ungdomar från tolv år och uppåt.

Hyllad författare
Pjäsen hyllades av både publik, bransch och press. Han var även manusförfattare till föreställningen "ID" som Riksteatern turnerade med våren 2007.
Rasmus Lindberg är från Luleå, född 1980, och mottog nyligen 2007-års Henning Mankell-stipendium.
"Han är en ung röst från landskapen i norr, med en ny dramatik för en ny publik. I snötunga fotspår sällar han sig till raden av kärleksfulla skildrare av glesbygdens desperata rop bakom ordkarghetens stenansikten", lydde motiveringen till priset. (GT)
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!