Spara och Slösa – i verkligheten

Budget2019-11-04 13:58
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Är det någon som minns Spara och Slösa? För de som inte minns var det en serietidning för barn som handlade om två flickor  – varav den ena snabbt spenderade sina veckopengar på allt hon tyckte hon behövde för stunden, och den andra sparade för att köpa något värdefullt och nyttigt.

I den senaste politiska debatten på Gotland är det tydligt att vi idag har dessa alternativ att välja på. De rödgrönrosa vill spendera och de borgerliga vill spara. Och precis som i serietidningen tror jag att det långsiktiga eftertänksamma alternativet är bäst i nuläget. Det är inte konstigare att vi i vår privatekonomi försöker lägga undan lite pengar för framtida behov eller om vi vill spara till något viktigt. 

Jag är rädd för att de rödgrönrosa lever kvar i tron att det finns hur mycket pengar som helst, trots att vi går mot lågkonjunktur med en åldrande befolkning. Vi behöver kloka politiker som tar ansvar och inte politiker som ger sken av att vi inte har några kommande problem. Det senare kommer att straffa sig.