På 22 000 kvadratmeter på fältet vid Oscarsstenen så arrangeras Visby Motordag med mängder av allehanda fordon. Under första året, 2015, kom 3 000 besökare och i fjol hade siffran stigit till över 5 000.

– Det blir spännande att se hur många det blir i år, men vi tror självklart på ett nytt rekord, säger arrangören Christer H. Eskelin.

Tillsammans med sin bror Håkan Holmgren är Eskelin upphovsman till motorhögtiden i slutet av juli. Och de vill att dagen ska vara tillgänglig för alla.

Artikelbild

| Visby Motordag.

– Det ska vara till för alla åldrar. Vår grundtanke när vi drog igång var att det ska vara en dag som mormor och morfar ska kunna ta med sig sina barn och barnbarn till.

Utan att det ska svida i plånboken.

– Det kostar inget att gå in eller att ställa ut sin bil. Det enda vi tar betalt för är kaffet.

Temat för årets dag är dansband och liveunderhållning med tillhörande dansbana kommer finnas. För att ge de allra äldsta chansen att avnjuta bilutställningarna och underhållningen så satsar man i år på ett nytt koncept, att erbjuda äldreboenden i Visby gratis transport till och från Oscarsstenen.

Artikelbild

| Visby Motordag.

– Först funderade vi på om vi skulle åka och hämta de äldre med jänkare vid boendena, men om intresset är stort blir det klurigt.

Istället vände de sig till Gadds buss som nappade på initiativet.

– Gadds buss kommer köra gratis från sju olika äldreboenden, vi kommer att besöka dem och informera och ta upp intresseanmälningar. Om det här blir lyckat hoppas vi kunna utveckla de här transporterna från andra delar av ön till nästa år, säger Christer H. Eskelin.