Marie Plosjö var med i Paradise Hotel 2005, har vikt ur sig i bland annat Playboy och Slitz samt figurerat flitigt i medierna det senaste decenniet. Hon är även en framstående konstnär, och hon var till exempel den första svenska tillsammans med sin kollega Veronika Eriksson att ställa ut sin konst på det legendariska hotellet Ceacars Palace i Las Vegas. Efter utsällningen har Plösjö även fått en fast vägg på hotellet.

Nu har 41-åringen bestämt sig för att flytta till Gotland, och om bara en vecka går flyttlasset till den nya lägenheten i Visby. Marie Plosjö kommer även att ha en studio på Adelsgatan.

– Jag var på Gotland Art Week förra året och bestämde mig efter det att jag vill bo på Gotland. Jag känner en sådan förälskelse till ön, och jag känner mig så kreativ och harmonisk när jag är på Gotland, säger hon.

Hon berättar att tanken är att folk ska kunna komma till hennes studio och se hur hon arbetar, och hon kommer även att åka runt på ön i en gammal folkvagnsbuss och måla på olika platser.

Samtidigt som hon planerar för flytten till Gotland förbereder sig Marie Plosjö även för att på nytt ställa ut sin konst på Ceacars Palace i Las Vegas, och den här gången kommer Gotland att spela en roll i utställningen.

– Vi kommer att filma när jag åker runt med bussen och målar på Gotland, och sedan kommer den filmen att visas typ hela tiden på olika bildskärmar under utställningen.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.