Gotlänningen Herman Gardarfve, 25, är än så länge kanske mest känd för gotlänningarna efter det året som han var med i Idol. Men nu arbetar han som producent och låtskrivare på Merion Music Group. För en tid sedan blev det klart att han skulle få producera Lucie Jones låt "Never give up on you" som är Storbritanniens bidrag i Eurovision Song Contest som i år avgörs i Ukraina.

– Det är via BBC som vi fått uppdraget. De ville ha en uppdatering av sin produktion och så testade de med lite olika producenter. Till slut valde de min grej och det är jättekul, säger Herman Gardarfve.

Hur stort är det här för dig?

Artikelbild

– Det här är första riktigt stora grejen för mig. Det är helt fantastiskt, det är den här låten som sedan kommer att ligga på Spotify, säger Herman Gardarfve.

Den sista delen av produktionen sattes ihop i Tileyard Studios i London. Troligen kommer han åka med till Ukraina och närvara när Lucie Jones framför låten i Eurovision Song Contest.

– Förhoppningsvis innebär det här att vi kommer vara med där och så kommer mitt namn stå med som producent. Det känns som att det kan vara en öppning till mycket genom att ha med en låt i Eurovision, säger Herman Gardarfve.

Han har tidigare jobbat ihop med Robin Bengtsson som i år kommer representera Sverige med låten "I can't go on".

Artikelbild

– Vi jobbade ganska mycket förut och jag var med och skrev några av låtarna på en av hans första EP:s. Det är superkul för honom och förhoppningsvis så får vi ses i Ukraina, säger Herman Gardarfve.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.