Romateatern sätter i sommar upp William Shakespeares komedi "En vintersaga" i den vackra klosterruinen i Roma. I rollerna som kungaparet Leontes och Hermione kommer vi att få se Olle Sarri och Lisa Werlinder, som båda gör sin första sommar på Romateatern. Olle Sarri syns just nu i den hyllade filmen Sameblod och Lisa Werlinder har genom åren arbetat med såväl Ingmar Bergman på Dramaten som Stephen Spielberg på film. I övriga roller ses Daniel Gustafsson, Annika Olsson, Nicholas Olsson, Kim Sulocki, Vilhelm Blomgren, Stina Nordberg och Frida Stavnes.

Första sommaren på Romateatern blir det också för årets regissör Maria Åberg. Maria bor och arbetar sedan 15 år tillbaka i England, där hon bland annat har hunnit sätta upp ett tiotal föreställningar på anrika Royal Shakespeare Company.

– Att Romateatern i sommar får arbeta med så stora namn som Maria Åberg, Olle Sarri, Lisa Werlinder och komponisten Anders Ortman känns väldigt roligt. Det blir en varm säsong med mycket musik och sång, hög konstnärlig kvalitet och allt det som är Romateatern – sommarkväll, klosterruin, Shakespeare, vackra kostymer, skratt, sång och vers, säger Stefan Marling, konstnärlig ledare på Romateatern.