Cirkus Brazil Jack har i över hundra år varit på Gotland och den här sommaren är inget undantag. Under torsdagen testade Denis Ilchenko, cirkusens egen "Starke Adolf", att dra tre bilar med sina tänder längs inre hamnen. För honom är det första sommaren på Gotland och han finns i Guinness världsrekordbok eftersom han är den som jonglerat med tyngst vikt. Han säger att det är relativt tungt att dra tre bilar med tänderna.

– Jag har dragit rätt många tunga saker med tänderna. Jag har testat med bussar och lastbilar. Det svåra i dag är när det är tre bilar som är efter varandra, med sammanlagt tolv hjul, och då blir det väldigt långt och rätt tungt, säger Denis Ilchenko som kommer från Ukraina och är en av 45 medarbetare på cirkusen.

Hur kommer det sig att du började dra tunga saker?

Artikelbild

| Denis Ilchenko drog tre bilar med tänderna.

– Min pappa gjorde det tidigare på cirkus och därefter började jag med det, säger Denis Ilchenko.

Trolle Rhodin är den som nu driver Cirkus Brazil Jack efter att hans förfäder drivit cirkusen sedan 1899. En månad om året befinner sig cirkusen på Gotland.

– Att jobba och leva i sin lekstuga är helt fantastiskt. Jag älskar verkligen det här livet, säger Trolle Rhodin.

– Vi är totalt 45 personer från 11 olika länder. Vi är en enda stor familj där varken religion, ras eller sexualitet spelar roll. Alla är lika mycket värda.

Artikelbild

Varför kommer ni till Gotland?

– Gotland är mitt andra hem och jag har varit här i en månad varje år under hela mitt liv. Gotlänningar är väldigt speciella för mig och de uppskattar verkligen det vi gör. När det är så, då vill vi hela tiden göra mer för dem, säger Trolle Rhodin.

Artikelbild

Tidigare har de haft mer djur på cirkusen. Nu har Cirkus Brazil Jack valt en annan inriktning.

– Vårt koncept går ut på att visa människor saker som de inte trodde var möjligt att göra med hjälp av människors kroppar, säger Trolle Rhodin.