Förra året släppte Pink Milk sitt debutalbum "Purple". Bandet består av det äkta paret Edward Forslund, som även spelar i Riddarna, och Maria Forslund. Debutskivan togs emot med varma händer av kritikerna och har genererat flertalet fina recensioner och nomineringar. Bland annat är Pink Milk nominerade till P3 Guld i kategorin "Årets rock/metal". Galan går av stapeln 20 januari.

– Det känns bra. P3 har stöttat oss ganska mycket genom åren. De har spelat vår musik, gjort intervjuer och en special om vår ljudbild, berättar Edward Forslund.

I kategorin "Årets rock/metal" konkurrerar de bland annat med Johnossi och Arch Enemy.

Artikelbild

– Vi förväntar oss inte att vinna, det är väldigt roligt att bara vara nominerad, säger Maria Forslund.

Vägen till första skivsläppet var lång och krokig, berättar de. De påbörjade arbetet redan år 2015.

– Vi har jobbat så mycket med den, ändrat och kämpat. Längs vägen har vi träffat många personer som höll oss tillbaka, vi hade bland annat en engelsk manager som vi lyssnade för mycket på. Om vi inte hade lyssnat på dem hade vi kanske kunnat vara klara mycket tidigare, säger Maria Forslund, och fortsätter:

– Det började gå bra för Pink Milk när vi började be folk dra åt helvete. Det enda jag ångrar är att vi inte bad fler dra åt helvete.

Artikelbild

Nomineringarna och alla goda recensioner blev ett kvitto på att det lönar sig att gå sin egen väg.

– Folk tyckte att vi skulle ändra vår vision och ljudbild. Någon sa att ”det här är ingen hit”. Men det är inte därför man gör musik, man gör det man tycker är bra, säger Maria Forslund.

Artikelbild

Purple. Omslaget till debutplattan är designad av Maria Forslund.

– Först och främst är vi nöjda, det är det viktigaste, tillägger Edward Forslund.

"Purple" är inspelad på Gotland i en studio i Väskinde. Varken Edward, som kommer från Gotland, eller Maria, som är född i Arvidsjaur, hymlar med att de har hemlängtan. I dag är de bosatta i Göteborg.

Artikelbild

– Landet saknar vi konstant. Vi längtar efter yta, lugn och natur. Det blir trångt i en storstad. När vi är i studion på Gotland är det ingen som stör och det finns inga jobbiga influenser, säger Edward Forslund.

Hur är det att arbeta med sin partner?

Artikelbild

– Vi är starka ihop. Jag vet inte hur andra hanterar att jobba ihop med sin partner men vi tycker att det är roligt. Det är mycket jobb men det är ett gemensamt intresse vi har, säger Maria Forslund.

Nu arbetar de på sin andra skiva som släpps till hösten.

– Hösten är vårt soundtrack, när det blir mörkare. Hur det kommer att låta får ni se, men Pink Milks känsla är kvar, berättar Edward Forslund.

Förutom P3 Guld-nomineringen är bandet även nominerat till Gaffa-priset, i kategorierna "Årets genombrott" och "Årets genre", till Gothic Rock-priset i kategorin "Album of the year" och radiokanalen DKFM-Radio i USA har nominerat Pink Milk till ”Shoegaze album of the year”.

– Det är skönt att vi var kompromisslösa och att sedan få bevis på att folk gillar det. Det är även ett bevis på att aldrig någonsin lyssna på någon utan gå sin egen väg, säger Edward Forslund.

Den 8 februari spelar Pink Milk i Slaktkyrkan i Stockholm och i mars korsar de Atlanten för att spela på festivalen South By Southwest i Austin, Texas. Men om det blir någon spelning på Gotland är i dagsläget oklart.

– Vi har varit påväg dit men vi har inget inplanerat. Men det kan komma, säger Edward Forslund.