Redan tidigare har resenärer kunnat göra ordentliga klipp när de köper biljetter. Fast då har det handlat om att vara flexibel och åka vid tider som de flesta inte tycker är så attraktiva. När Destination Gotland nu inför sista-minuten-biljetter kan man plötsligt få biljetter för halva priset, även på de mest populära avgångarna. Fast då gäller det att hålla sig framme och ha lite tur.

– Vi har ofta platser över på våra avgångar, mycket beroende på av- och ombokningar. Och vi vill ju få hit så många som möjligt till Gotland. Därför kommer man med start idag kunna hitta billiga restplatser på destinationgotland.se/sistaminutenbiljetter, säger Adam Jacobsson, försäljnings- och marknadschef på Destination Gotland.

Sista-minuten-biljetterna är naturligtvis tillgängliga även för resenärer folkbokförda på Gotland. Men som det brukar vara med sista-minuten-resor så finns det också ett par restriktioner. Biljetterna är inte ombokningsbara, och man måste betala dem direkt när man bokar.

Destination Gotland
Foto: Roland Hejdström

Gula färgen visar vägen
Med start redan idag kommer man kunna hitta sista-minuten-biljetterna på Destination Gotlands bokningssida, där de kommer vara tydligt markerade med gul färg. Biljetterna kommer att läggas upp som tidigast fem dagar före den aktuella avgången, och på Destination Gotland förväntar man sig att de kommer gå åt snabbt, så det gäller att vara påpasslig.

– Det nya som det här systemet för med sig är att man kan hitta billiga biljetter även på avgångar som räknas som de mest attraktiva. Men det är naturligtvis så att det kommer finnas avgångar som är helt fullbokade till ordinarie pris, och då kommer det inte finnas några sista-minuten-biljetter, säger Adam Jacobsson.

Tusentals biljetter släpps idag
Sammanlagt rör det sig om ett betydande antal sista-minuten-biljetter som släpps. Exempelvis finns det cirka 8000 stycken tillgängliga på morgonen idag. Systemet med de nya, rabatterade biljetterna kommer att i ett första skede finnas under hela juli månad. De gäller inte för resor med bil.

Kvarvarande sista-minuten-biljetter.

De första sista-minuten-biljetterna kommer finnas tillgängliga på destinationgotland.se/sistaminutenbiljetter klockan 07:00 idag den 30 juni.