Högtryck på Visbys nattklubbar

Stockholmsveckan inleddes i måndags och temperaturen höjs på Visbys nattklubbar.

Foto:

Visby2009-07-14 17:52

Partyveckan nummer ett är här och på Visbys nattklubbar märks det redan en skillnad.
- Visst gör det det. Det gör det nog för alla krogar. Det är ett annars sorts klimat. Nu kommer mer partyfolk, säger Glenn Yttergren, driftsansvarig på Hamnplan 5.
Försäljningen på Hamnplan 5 pekar uppåt under Stockholmsveckan och skillnaden är markant. Veckan innebär stor konsumtion men vad som konsumeras är Glenn Yttergren hemlighetsfull med.
- Det gäller att ladda till tänderna med alkohol. Det spelar ingen roll om det är öl, champagne eller sprit. Det är ganska solklart vad som dricks mest men det får folk klura ut själva vad det är. Det märker de när de är här.
Han ser gärna att drycken behålls i glasen.
- Här är det ganska milt med champagnesprutande och det är vi nöjda med. Vi är väl lite striktare att det ska vara ordning och reda. 
Förväntningarna på Stockholmsveckan är höga.
- Vi hoppas på att få hit glad och nöjda gäster som vill spendera i baren och restaurangen så vi kan överleva året runt, avslutar Glenn Yttergren.
 
Nattklubbsvana gäster

På Gutekällaren är personalen nöjd.
- Veckan har börjat bra i går. Känslan är bra och jag tror den kommer bli fantastisk, säger VD Ubbe Wallin.
Precis som föregående år är det champagne och rosévin som dricks mest och affärerna går alltid extra bra under Stockholmsveckan. Besökarna kommer in tidigare och köper mer.
- Det är köpstarkare människor den här veckan. Det är svårt att prata siffror men det märks. Det är en markant höjning med gäster som rör sig vanare i nattklubbskretsar.
Men champagnesprutningen borta.
- Den stoppade vi förra året redan. Vi har förbud mot champagnesprutning inomhus. De blir stoppade på en gång och får en varning. Fortsätter man blir man utslängd.
Hittills har Ubbe Wallin inte stött på några sura miner. Gäster som bokar bord informeras tidigt om vilka regler som gäller och då är det inga problem.
- Alla kanske inte vill ha champagne på sig. Min nattklubb är jag rädd om och interiören ska hållas fräsch. Det är fler veckor än den här. Vi gör det för att vi vill hålla ordning.
Förväntningarna för veckan är på topp.
- Man hoppas och tror att den kommer bli minst lika bra och bättre än förra året. 
 
Mer mogen publik

På Munkkällaren är förändringen inte lika stor.
-Än så länge är det inte så mycket folk för att vara Stockholmsvecka men trycket ökar naturligtvis hos oss också, säger Anne Klintbom, restaurangchef på Munkkällaren.
Här är det egentligen vecka 30 som är den bästa.
- Jag tror vi tilltalar en lite mer mogen publik och så serverar vi också mycket mat. Besökarna kommer inte bara för partaj. Är man ute efter champagnesprut söker man sig till ett annat ställe.
Anne Klintbom tror att det är en mer blandad besökarskara som kommer till Munkkällaren, både gällande ålder och var de kommer från i landet. En stor musikvariation spelar också in, menar hon. Champagnesprutande förekommer överhuvudtaget inte.
- Vi tillåter inte det. Vi tycker man ska dricka champagnen. Vi har heller inte drinkbord utan riktar in oss mycket på barverksamhet och mat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om