Conrad från Visby årets konditor

Conrad Tyrsén, ursprungligen från Visby, vann i dag fredag titeln Årets konditor 2009.

STOCKHOLM 20091009
Idag avgjordes SM för proffisionella konditorer under chokladfestivalen på Nordiska muséet i Stockholm.

STOCKHOLM 20091009 Idag avgjordes SM för proffisionella konditorer under chokladfestivalen på Nordiska muséet i Stockholm.

Foto: MIKAEL ANDERSSON / SCANPIX

Gotland2009-10-09 16:04

Motiveringen lyder ” För en genomtänkt tolkning av temat, Caribien, både i smak och dekor. Ett professionellt och stilrent arbete. Smakerna för tankarna till kreolsk kultur, koraller, turkost vatten och karibisk hetta”.

Temat för årets tävling var just ”Caribien” och finalisterna skulle inom loppet av fem timmar tillverka två olika sorters tårtor, en för tio personer och en för sex personer. De skulle också tillverka en valfri produkt av choklad samt en takeawaydessert för 16 personer.

Förutom titeln Årets Konditor 2009, vinner Conrad Tyrsén ett stipendium om 40 000 kronor.
- Just nu känns det fantastiskt roligt, jag har övat stenhårt, säger en glad Conrad Tyrsén som vann med sin tårta bestående av guavakräm, passionsfrukt, kiwi, kokosbavaroise, vit choklad, tabasco och i botten daqouise (en mjuk marängbotten).

Årets Konditor anordnas av Sveriges Bagare & Konditorer AB och huvudsponsor är Arla Foods.
Tävlingen anordnades första gången 1988 och sedan 2003 avgörs tävlingen i samband med
Chokladfestivalen på Nordiska museet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om