Diplomet överräcktes i lördags kväll av krögaren och matprofessorn Carl Jan Granqvist vid en ceremoni på Riddarhuset i Stockholm.
Akademiens diplom ges för, som det heter, ”utomordentliga insatser för svensk matkultur”.
Motiveringen till paret Normans utmärkelse lyder: ”För nötköttsproduktion i harmoni med naturen som ger jämn och hög kvalitet”.
Pris till Ejmunds
Gastronomiska akademien har utdelat diplom till Maud och Odd Norman vid Ejmunds gård i Roma.
Odd och Mona Norman från Ejmunds gård tog emot priset av krögaren och matprofessorn Carl Jan Granqvist.
Foto: Privat
Gastronomiska akademien är en akademi med sjutton ledamöter, vars uppgift att värna om och verka för gastronomins och den gastronomiska kulturens utveckling i Sverige. Akademin grundades 6 november 1958 av tonsättaren Sten Broman, författaren Fritiof Nilsson Piraten och hovtraktören Tore Wretman.
Källa: Wikipedia
Källa: Wikipedia
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!