Framtidstron tillbaka på Stafva gård

Stafva Gård har gått genom ett stålbad och 75 procent av lantbruket har sålts. Nu är framtidstron tillbaka på Stafva och i mejeriet fortsätter verksamheten.

Patrik och Inger von Corswant gör ost vid Stafva mejeri.

Patrik och Inger von Corswant gör ost vid Stafva mejeri.

Foto: Petra Jonsson

Gotland2013-04-05 07:00

– Vi siktar på vinst inom två, tre år. När vi är där så får vi se hur det blir med framtiden, säger Patrik Von Corswant i en stor intervju med Gotlands Tidningar.

Han och hustrun Inger har fått hjälp, nu sköter marknadschefen Johnny Warg kontakterna med bolagets kunder.

- Det blev en milsten. Han ställde alla de kritiska frågor som jag borde fått från banken direkt, säger Patrik von Corswant till Gotlands Tidningar.

Samtidigt visar årets lantbruksbarometer att många lantbruksföretag investerat mycket, men inte sett en ökad avkastning som följd. Trenden med stora investeringar som inte ger ökad vinst går igen på ön.

– Grundproblemet är att vi betalar för lite för maten. Vill vi ha något lantbruk kvar så måste folk vara beredda att betala mer för maten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!