Stal kassaskåpet medan ägaren låg och sov

Förövarna stal både kassa och kassaskåp medan ägarna sov på våningen ovanför. "Det känns skitdåligt", säger kaféägaren Linda Lidholm.

Foto: David Skoog/TT/montage

Nyheter2019-11-29 12:30

Kafé Maffen i Fårösund utsattes under natten mot fredagen för ett inbrott. Det var på fredagsmorgonen som kaféets ägare Linda Lidholm upptäckt att någon varit inne i lokalerna och snott med sig bland annat kontanter.

– Jag upptäckte att någon varit här när jag kom ner och skulle börja baka på morgonen. Då var både kassaapparaten och kassaskåpet borta och någon hade stökat runt i lokalen, säger Linda Lidholm.

Hon bor själv i våningen ovanför kaféet.

– Det känns skitdåligt. Det värsta är inte kontanterna som är borta, utan att någon har gått in i mitt hus och mitt kafé och tagit mina grejer och förstört medan vi har sovit ovanför. Jag känner typ alla i hela Fårösund, och det är november och inte särskilt mycket främmande folk här, så antagligen är det någon jag känner som ligger bakom det här, säger Linda Lidholm besviket.

Några tusenlappar i kontanter försvann vid inbrottet. Kaféet håller under fredagen stängt. 

– Vi kan inte ha öppet eftersom de har snott vår kassaapparat, så vi kan inte slå in några köp i systemet, säger Linda Lidholm.

Polisen har varit på plats under morgonen för att undersöka platsen och man har bland annat säkrat fingeravtryck i lokalen. Linda Lidholm är förvånad över vad inbrottstjuven lagt fokus på.

– De verkar ganska dumma, för de har stulit chokladbollar ur en glasmonter, men har bara gått förbi alkoholen som faktiskt är värd något. Och istället har de tagit med sig kassaapparaten som är tung och otymplig. 

Den som har upplysningar om inbrottet kan kontakta polisen på telefon 114 14. 

Inbrottstjuvarna misstänks ha tagit sig in genom en bakdörr till kaféet.
Inbrottstjuvarna misstänks ha tagit sig in genom en bakdörr till kaféet.
Karta: Café Maffen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om