Gratisparkering vid Visborg stoppas

Regionen har bestämt sig för att sätta P för felparkerade bilar i allén på Kung Oscars väg. Betongbalkar och stora stenblock hindrar sedan igår parkering i gräs och på grus.

Längs Kung Oscars väg har det tidigare varit fullt av parkerade bilar mellan träden. Nu hindrar kraftiga betongbalkar all parkering.

Längs Kung Oscars väg har det tidigare varit fullt av parkerade bilar mellan träden. Nu hindrar kraftiga betongbalkar all parkering.

Foto: Elisabet Andersson

Gotland2019-10-15 11:00

Anställda och besökare till Visborgsområdet möttes igår av nyligen uppsatta betonghinder som effektivt stoppade all form av gratisparkering mellan träden längs Kung Oscars väg. Även en grusplan och flera gräsytor som tidigare har använts som parkering har spärrats av med hjälp av stora stenblock. Trafikanterna får i framtiden använda parkeringarna kring regionens lokaler och de gator i området där det är tillåtet att ställa sitt fordon. Det är regionens mark- och stadsmiljöenhet som har bestämt att hindren ska sättas ut. 

– Det här är en trafiksäkerhetsåtgärd. Vi vill inte att trafikanterna ska backa ut i gatan, det är inte säkert. Särskilt inte i korsningarna där det är extra dålig sikt, säger Gustaf Dehlin, trafikplanerare vid Region Gotland och fortsätter:

– Det är bra att ta bort parkeringarna nu, innan det bli riktigt mörkt ute och ännu sämre sikt.

Teknikförvaltningen har fått in synpunkter om att trafiksituationen på gatan inte känns säker. Dessutom finns planer på att bygga ut Visborgsområdet, vilket enligt regionen troligen kommer att öka trafiken på gatorna. Därför stoppar man redan nu, i förebyggande syfte, den trafikfarliga parkeringen. Samtidigt införs ett genomfartsförbud för tung trafik på Visborgsallén, något som GA rapporterat om tidigare. Regionen planerar även andra åtgärder som sänkta hastighetsbegränsningar för att förbättra miljön för de som arbetar, bor eller har företag på Visborg.

Längs Kung Oscars väg har det tidigare varit  fullt av parkerade bilar mellan träden. Nu hindrar kraftiga betongbalkar och stora stenblock all parkering.
Längs Kung Oscars väg har det tidigare varit fullt av parkerade bilar mellan träden. Nu hindrar kraftiga betongbalkar och stora stenblock all parkering.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!