Hon fick klättra ur bilen på färjan

Christina Näslund och många andra tvingades klättra ur bilarna på bildäck. Nu svarar Destination Gotland.

Bilarna parkerades så tätt intill skrovet att Christina Näslund fick klättra ut på förarsidan.

Bilarna parkerades så tätt intill skrovet att Christina Näslund fick klättra ut på förarsidan.

Foto: Christina Näslund

Gotland2019-11-18 15:27

Det var på torsdagens avgång 20:45 med M/S Visborg från Nynäshamn som Christina och hennes vän skulle åka med färjan. När det var deras tur att köra på blev de hänvisade av personalen att köra tätt intill skrovet, något som resulterade i att det blev avskrapningar på passagerarsidans dörrar.  

– Det small till i backspegeln, som tur var kunde vi fälla in den, säger Christina Näslund och fortsätter: 

– När jag såg att det var så trångt att vi inte kunde komma ut försökte vi backa, men personalen vinkande fram oss. Vi stod 20 centimeter från väggen, vi som inte lyckades klämma oss ut, fick klättra ut på förarsidan. 

Hon berättar att de framför henne hade samma problem och såg flera klättra ut från sina bilar. När hon pratade med styrman ombord fick hon svaret; "Det har hänt förr och det kommer att hända igen", något Destination Gotland även svarade när hon mejlade bolaget. 

–Jag tycker att det är helt värdelöst.Tänk de som inte kan klättra ut, ska de sitta kvar i bilen under hela överfarten, säger hon. 

Christer Bruzelius menar att det här inte händer när de har en normal fördelning av fordon på färjan.  

– Den turen var det fullt på bildäck och det var ovanligt många breda fordon bland personbilarna på däck fem. Detta ledde till att ett antal fordon hamnade ganska nära bordläggningen och några passagerare hade svårt att komma ur sina fordon, säger Christer Bruzelius, vd på Destination Gotland. 

Tätt parkerade bilar på färjan från Nynäshamn till Visby.
Tätt parkerade bilar på färjan från Nynäshamn till Visby.
Karta: Visby hamnterminal
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!