Reaktionerna efter SVT:s program om mordet på fyraårige Kevin i Arvika 1998 har varit starka. Det framkommer hur poliser pressade de små bröderna, sju och fem år gamla, i många och långa förhör, utan något målsägarbiträde närvarande och också ofta utan föräldrar.

Gotlänningarna Jakob Larsson och Johannes Hallbom har varit delaktiga i produktionen av SVT:s uppmärksammade dokumentärserie.

LÄS MER: "Jag är förbluffad över vad vi fått fram"

Experter på barnförhör har riktat skarp kritik mot hur förhören genomfördes. I en intervju med Aftonbladet beskriver storebrodern hur det kändes.

Jag minns hur jag gråter och gråter och vill ha min mamma, men att jag inte får henne. Det är ett starkt minne som jag aldrig kommer bli av med, säger han till Aftonbladet.

Han och hans lillebror kommer i dag att delta vid en presskonferens i Stockholm klockan 10.30.

Efter att fallet granskats av bland annat SVT har förundersökningen återupptagits. Åklagaren har även inlett utredningar mot bröderna.

Chefsåklagare Niclas Wargren räknar med att han behöver ta hjälp av ytterligare en åklagare och minst tre polisutredare i arbetet. Om bröderna eller någon annan anses ansvariga för Kevins död kan komma att avgöras i en så kallad bevistalan.

Inte förrän tidigast till hösten kommer beslut, har han tidigare sagt till TT.