Fängelsedom efter misshandel på macken

Misshandel av en man på Östercentrum och stöld av en flaska Marinella. Det är bara två av de många brott som 53-åringen nu döms till fängelse för.

Misshandeln inträffade i området kring busstationen på Östercentrum.

Misshandeln inträffade i området kring busstationen på Östercentrum.

Foto: Anders Wiklund/TT

Visby2019-12-03 15:59

Den 53-årige mannen döms för fyra fall av misshandel, flera stölder och ringa narkotikabrott. Påföljden blir fängelse i fyra månader. Domaren skriver följande i domen: 

"XX är tidigare dömd vid ett stort antal tillfällen och har nu återigen återfallit i brott. Han har en mycket besvärlig situation rent socialt med ett kvalificerat missbruk". Andra påföljder än fängelse utesluts. 

En misshandel skedde inne på OKQ8 på Kung Magnus väg där offret fick flera slag i ansiktet. Samma öde drabbade en annan man, som också blev bestulen på en flaska desertvin av märket Marinella.

Den 53-årige mannen döms också för att ha misshandlat ytterligare en man, detta på Östercentrum, samt på Birkagatan i Visby. De två ska vara bekanta och ingå i samma krets av missbrukare och tingsrätten avslår brottsoffrets anspråk på ersättningar från den tilltalade. 

"Det kan emellertid inte bortses från att deras levnadssätt innebär en rejält förhöjd exponering för risken att utsättas för brott, t.ex. av det slag som är aktuellt i målet", skriver domaren. 

Stölderna som den 53-årige mannen döms för har skett i butiker i Visbyområdet. I ett fall har en väska stulits från en parkerad moped. Narkotikabrotten mannen döms för rör positiva analysresultat på amfetamin, extacy och MDA. Han hade också en mindre mängd cannabis på sig vid ett tillfälle. 53-åringen säger sig ha vaga minnen av händelserna kring det han döms för.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!