Minsta huset i Visby till salu

Nu ligger Visbys minsta hus ute till försäljning. 0,1 kvadratmeter med inbyggd kakdoft utlovas.

Fastigheten Pepparkakshuset 1 är på 0,1 kvadratmeter, ligger centralt och har en kakdoftande karaktär.

Fastigheten Pepparkakshuset 1 är på 0,1 kvadratmeter, ligger centralt och har en kakdoftande karaktär.

Foto: Privat

Visby2019-11-27 13:37

Igår eftermiddag dök det upp en ovanlig bostadsannons på en av landets största bostadssajter när huset Pepparkaksporten 1 i Visby lades ut till försäljning. Ett rykande färskt hus med vackra detaljer och kakdoftande karaktär utlovas. Utgångspris: 1 000 kronor och pengarna från försäljningen går till Barncancerfonden. 

– Liknande försäljningar har gjorts på andra orter men det är första gången vi gör det här på Gotland. Vi hoppas att fler får upp ögonen för att ge pengar till Barncancerfonden istället för att lägga dem på onödiga saker till jul, säger Marie Nilsson, franchisetagare och fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling, som säljer huset. 

Det är Stora Coop som byggt huset och de har enligt annonsen gjort ett noggrant hantverksarbete, inspirerat av Gotland. Den som köper huset garanteras att få alla sina sinnen tillfredsställda. Och huset är förstås inget vanligt hus utan är byggt av pepparkaksdeg. 

– Istället för julklappar till våra kunder ger vi pengar till Barncancerfonden. Vi hoppas att alla förstår hur oerhört viktigt det är att uppmärksamma barn med cancer, säger Marie Nilsson.

Samtidigt sticker hon inte under stol med att det är en form av marknadsföring, det ger goodwill och är ett sätt att synas på ön. Men det är också en möjlighet att visa att fastighetsmäklare inte alltid kammar hem en massa provision, en bild som många har, tror Marie Nilsson.

– Och så visar det att vi är bara människor och att vi också har humor, att vi har kul på kontoret.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!