Ytterligare 60 p-platser försvinner

Parkeringen vid lasarettet räcker inte till och nu försvinner ytterligare 60 platser. Avgift eller p-däck kan vara en lösning.

Parkeringsplatserna räcker inte till vid Visby lasarett

Parkeringsplatserna räcker inte till vid Visby lasarett

Foto: Åsa Sveds

Visby2019-09-20 09:03

Teknikförvaltningen fick i uppdrag av tekniska nämnden på torsdagen att utreda vilka möjliga alternativ som finns för att alla ska få plats med sina bilar när de ska besöka lasarettet. Det ska redovisas till regionfullmäktige.

– Jag har gjort ett tilläggsyrkande till den rapport som gjorts om detta för att lösa problemen snabbt. Det här är viktigt, inte minst eftersom man jobbar med den nya akuten och då försvinner 60 platser, säger Karl-Johan Boberg (C), ordförande i tekniska nämnden.  

En arbetsgrupp där teknikförvaltningen och hälso- och sjukvårdsförvaltningen ingår har tidigare tagit fram olika förslag. Att införa parkeringsavgifter på hela tomtmarken, alltså även personalparkeringen som idag är gratis, kan vara en lösning. Det skulle i så fall bli ett liknande system som används på Visborg.

– Jag vet inte riktigt hur bra det är. Förvaltningen ser att det skulle kunna gå att få fram det verkligen behovet om det införs parkeringsavgifter, säger Karl-Johan Boberg.

De åtgärder som gjorts hittills är ett cykelgarage för elcyklar. Parkeringen vid sjön har avgiftsbelagts och en personalparkering på norra tomtmarken har skapats. Den får utnyttjas av dem som har minst tre kilometer till arbetet.  

Enligt arbetsgruppen har sommaren 2019 fungerat bättre än tidigare år med undantag för Medeltidsveckan då belastningen på området var väldigt högt. 60 parkeringsanmärkningar utfärdades då.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!