27-åringen nekar och hävdar att den andre kan ha skadat sig själv för att sätta dit honom. Han greps sedan vittnen bland annat visat polisen en bild av honom på Facebook.

"Hur skulle jag ha kunnat skada honom i ryggen då vi stod ansikte mot ansikte vid bråket. Då skulle jag ha en gummiarm", säger 27-åringen i polisförhör. Han är åtalad för grov misshandel efter ett bråk den 23 juli utanför Åhléns entré mot parkeringssidan.

LÄS ÄVEN: Han höggs med krossad flaska i ryggen

Artikelbild

| Användes som tillhygge vid misshandeln. Återfanns vid brottsplatsen men inga spår kunde säkras.

De båda som slogs sammanstötte först på Österväg vid 03-tiden. Mannen som fick huggskadan kom från innerstan och skulle träffa kompisar medan 27-åringen stod med sina vänner invid taxiparkeringen. Enligt 27-åringen blev han förolämpad av den andre medan denne hävdar att han skojade och inte riktade sig till 27-åringen. De båda gick efter varandra Österväg österut och vid Åhléns gick de, med kompisar i släptåg, in mot parkeringen. Utanför affärsentrén började de slåss, tog stryptag på varandra och särades slutligen av vittnen. Den slagne var då blodig och fördes i av polis tillkallad ambulans till lasarettet.

27-åringen försvann från platsen men greps kort därefter av en polispatrull på Adelsgatan, han hade då blod på kläderna och ena handen. Till sin hjälp hade de ett utförligt signalement och en bild på den misstänkte från Facebook säkerställde att det var rätt person.

Exakt vad som hänt har varit svårutrett. En bevakningskamera finns ovanför Åhléns-entrén men den var inte i bruk. Några vittnen uppger att 27-åringen tagit upp en flaska från marken, krossat den och använt flaskhalsen som tillhygge.

Men uppgifterna om vem som gjort vad varierar starkt liksom vittnesuppgifterna om hur länge slagsmålet pågick, allt från 1-15 minuter. Ett vittne säger spontant i ett andra förhör att han inte varit helt ärlig i det första. Några säger att de inte varit på platsen trots att andra uppger det.

Den huggne ville först inte medverka i utredningen och har inget skadeståndskrav. Han uppger att han är rädd för vad som ska hända om 27-åringen blir fälld och att personer försökt övertala honom om att inte gå vidare med ärendet.

27-åringen, som sitter häktad sedan den 27 juli, förnekar brott. Han säger att det tvärtom är den andre som krossat flaskan och försökt hugga honom och att han bara försökt få bort flaskan. Han har inte sett någon skada och vet inte hur den andre fått den och menar att denne kan ha skadat sig själv för att sätta dit 27-åringen.

Förhörsledaren: "Varför tror du att vittnen sagt att det är du som krossar flaskan och slår X i ryggen och även viftar med flaskhalsen?".

27-åringen: "Det är kompisar som X varit med på krogen samma kväll. Så de stöttar honom så klart, det är så det funkar".