Beslutet är fattat – inget Island games 2021

Det blir inget Island games på Guernsey 2021. Det beslutet fattades under lördagen av internationella Island games organisationen. "Såklart tråkigt, men samtidigt väldigt förståeligt", säger Bo Ronsten, distriktsidrottschef på Gotland.

Det blir inget Island games på Guernsey 2021. Det beslutet fattades under lördagen.

Det blir inget Island games på Guernsey 2021. Det beslutet fattades under lördagen.

Foto: Malin Stenström

Sport2020-09-26 21:23

Under lördagen fattades det svåra beslutet att Ö-spelen 2021 inte kommer kunna genomföras på Guernsey som tänkt på grund av coronapandemin. Ett beslut som var tråkigt, men väntat, enligt distriktsidrottschefen Bo Ronsten. 

– Jag tror att vi är många som arbetat med det här som känner att det är ett väntat beslut. Med tanke på pandemin och spridningsläget i Europa och inte minst i Storbritannien, säger han. 

Den 26 september har varit ett så kallat "stop-and-go" datum gällande spelen 2021. Att beslutet kommer redan nu var direkt nödvändigt då bokningar av bland annat boende och resor skulle ha skett inom det närmaste. 

– Det är mycket som ska planeras för varje deltaganade ö. Eftersom läget är så pass ovisst så är det ett klokt beslut. Det värsta man kan göra är att inte ta ett beslut, säger han.

Vad som händer nu är ännu oklart. I ett pressmeddelande från internationella Island games organisationen betonar man att spelen inte är inställda 2021, utan framflyttade. 

– Det kan bli ett spel på Guernsey redan 2022. Ett annat alternativ är att man skjuter på spelen och att Guernsey får spelen 2023 istället. Det kan också bli så att Guernsey stryks helt och får söka till framtida spel. Eller något annat alternativ, vi vet faktiskt inte just nu, säger Bo Ronsten. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!