Anna Moberg har deltagit i talangutvecklingsprogrammet Guldsteget och det var på senaste samlingen som assisterande förbundskaptenen Åsa "Kotten" Karlsson berättade att hon var uttagen till VM-lägret i Borlänge 3–7 juni.

– Det kom lite som en chock, det gjorde det, säger Anna Moberg till helagotland.se.

Hon har inte funnits med som reserv vid de senaste uttagningarna.

Artikelbild

| Sara Steen är given i landslaget.

– Men det ska bli kul. Känslan var lite att kommer man inte med nu är det kört eftersom VM ligger redan i december (1–9 december i slovakiska Bratislava), säger hon.

Senast Anna Moberg var uttagen i landslaget var i VM-kvalet 2015 och den då nyblivne förbundskaptenen Andreas Lundmark experimenterade rejält och ställde flera etablerade landslagsstjärnor utanför.

– Det testades många nya spelare den gången och vi kallades B-landslag. Nu känns det mer på riktigt även om det inte är någon landskamp, säger Anna Moberg som får sällskap av lagkamraterna Sara Steen och Elin Gabrielsson.

Anna Moberg var då uttagen som back efter att bara gjort en handfull SSL-matcher på positionen. Nu är hon uttagen som center, en position hon firat stora framgångar under året på.

Artikelbild

| Elin Gabrielsson var med på Euro Floorball Tour i april, nu får hon en ny chans.

– Jag spelar ju med Sara Steen och det underlättar förstås en del. Vi passar bra ihop, säger Anna Moberg.

Årets säsong innebar en flytt upp i förstafemman för Moberg som tackade för förtroendet med att göra 36 poäng (17 mål + 19 assist) på 31 matcher. Hennes bästa säsong sedan tidigare var tolv poäng (5+7) på 34 matcher.

– Jag känner ju att jag tagit stora kliv i år. Jag har tagit ett större ansvar och utvecklat många punkter.

Kvittot är en plats i bruttotruppen (30 spelare) till VM.

– Målet alltid varit landslaget, nu är jag ett steg närmare det. VM är ett stort mål för mig och det blir tufft att slå sig in, men jag ska göra allt.

Vad skulle en VM-biljett betyda för dig?

– Allt. Det enda som är större är ett SM-guld med Endre.

Förbundskapten Andreas Lundmark berättar på Svenska innebandyförbundets webbsida vad som väntar på lägret.

– Det blir som en uppstart inför VM. Det är inte många omgångar i klubblagen för spelarna före VM i höst. Vi har tagit ut en bred trupp för dem som vi anser är närmast en VM-plats. Då vill vi ha med så många som möjligt för att kunna sätta spelet, säger förbundskapten Andreas Lundmark.