Fotbollstrippel för Villiam och Camilla

Han fick GA-bollen som 19-åring första gången. Hon återvände till Gotland i fjol, efter flera säsonger på elitnivå. Villiam Dahlström (FC Gute) och Camilla Ronström (P18) tog storslam och fick tre utmärkelser på Fotbollsfesten.

Gotlands bästa fotbollsspelare 2019 är Camilla Ronström (P18) och Villiam Dahlström (FC Gute).

Gotlands bästa fotbollsspelare 2019 är Camilla Ronström (P18) och Villiam Dahlström (FC Gute).

Foto: Michael Häglund

Fotboll2019-11-10 14:32

Villiam Dahlström och Camilla Ronström är på väg åt olika håll med sin fotboll. 22-årige Dahlström skrev för ett par veckor sedan på för Degerfors i Superettan och flyttar med sin familj inom kort. Camilla, 28, återvände till Gotland inför fjolåret, efter flera år i elitettan (Öster och Hovås-Billdal) och förstärkte P18.

Men en sak har duon gemensamt. På lördagskvällen fick Villiam och Camilla GA-bollen och GA-trofén, priset som Gotlands bästa fotbollsspelare 2019.

– Ett hedersamt pris och något jag strävat efter litegrann, även om jag inte gjort så många säsonger på ön, säger en glad Camilla Ronström.

För Dahlström var det andra GA-bollen.

– Det är svårt att säga vilken som väger tyngst. 2016 hade vi ett ganska bra år med Gute och det är kul att kunna prestera nu också, även om det gått lite tyngre för laget, säger han.

Dahlström har haft ett lysande år poängmässigt och vräkt in 22 mål på 24 matcher i division 2.

– Det får jag vara nöjd med. Några av målen har varit betydelsefulla också.

FC Gute var länge indraget i bottenstriden, men avslutade starkt och säkrade nytt kontrakt i näst sista omgången. Ett bra avslut för Dahlström, innan han nu drar vidare.

– Det hade känts oerhört tungt att lämna om vi skulle åkt ur. Nu finns det yngre som kan ta över.

I stället för Gutavallen och motstånd som Valbo och Kungsängen väntar Stora Valla som hemmaplan och spel i landets nästa högsta serie. En stor utmaning.

– Jag hoppas på någon liknande roll i Degerfors, även om det inte riktigt blir på samma sätt. Jag har ändå bevisat i Svenska cupen de senaste åren att jag kan göra mål mot sådana lag, säger Villiam Dahlström.

Camillas P18 lyckades inte lika bra som Gute och åkte ur division 1.

– Klart att det är svårt att glädjas åt sin egen insats när laget haft det tungt. Men personligen har det känts ganska bra, säger Camilla Ronström.

För klubben väntar en nystart i tvåan och det mesta talar för att hon blir kvar.

– Jag känner att jag inte är färdig med fotbollen. Jag tänker att jag ska finnas kvar i någon roll i P18 även nästa år. Sedan vill jag inte säga att det är definitivt klart innan någon tränare har presenterats.

Hon fick precis som Dahlström ytterligare två pris på Fotbollsfesten på Donners Event. Dels Årets MVP, men också Årets Back. Förutom MVP bland herrarna blev Villiam utsedd till Årets Forward.

Camilla Ronström hanterar de flesta positionerna, men har oftast spelat mittback den gångna säsongen.

– Jag ser gärna mig själv lite högre upp i planen, som släpande anfallare helst. Men vi har ett ungt lag och jag har fått ta en del ansvar i backlinjen, fortsätter Camilla Ronström.

När Dahlströms gamle lagkamrat Marcus Nobell (Haninge) i fjol fick sin tredje GA-boll och blev historisk gjorde han 21 mål i Gutetröjan.

– Jag har en upp på honom nu och det känns förstås bra. Efter säsongen hörde Marcus av sig och gratulerade mig till att ha tagit över Gotlandsrekordet, säger Villiam Dahlström och fortsätter:

– Efter att jag vunnit GA-bollen första gången sa jag att jag skulle göra över 20 mål säsongen efter och vinna den igen. Det tog lite längre tid än jag tänkt mig, men nu har jag gjort det, flinar han.

Cecilia Hagvall överraskades och fick Stora fotbollspriset.
Cecilia Hagvall överraskades och fick Stora fotbollspriset.
De prisades också

Årets Målvakt

Amanda Rohnström, Dalhem 

Jonas Lind, Levide

Årets Back

Joel Elofsson, FC Gute

Årets Mittfältare

Mary Wanijku Kinuthia, Dalhem 

Filip Hägglund

Årets Forward

Christine Nafula, Dalhem 

Årets Domare

Isak Malm

Årets Ledare

Thomas Olsson, Fardhem/Garda 

Årets Ungdomsledare

Linda Todd, Levide

Niklas Karlsson, Visby Bois

Årets Tränare

Pontus Björklund, Levide

Stora fotbollspriset

Cecilia Hagvall

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!