Tränartrio lämnar Gute - ersättare snart klar

FC Gutes tränarteam kliver av. "Vi vill åt lite olika håll", säger Mikael Waktel, avgående huvudtränare om sitt beslut.

Mikael Waktel har skrev på för 1+1 år med FC Gute, men har valt att inte utnyttja optionen om ett bonusår.

Mikael Waktel har skrev på för 1+1 år med FC Gute, men har valt att inte utnyttja optionen om ett bonusår.

Foto: Ulf Jönsson

Fotboll2019-10-25 20:36

– Någon gång ska man träna Gute och någon gång är nu. Det är ett hedersuppdrag, Gute är Gotlands stolthet, sade Mikael Waktel när det stod klart att han tackat ja till att bli huvudtränare i FC Gute. 

Det blev en och en halv säsong.

Nu står det klart att Mikael Waktel lämnar FC Gute.

Det fanns ett optionsår, men efter säsongen valde Waktel själv att säga upp det.

– Det känns som vi kommit till vägs ände och klubben och jag vill åt olika håll. Känner du att du inte brinner för det fullt ut, vilket jag inte gör... då ska du inte vara där heller,, säger Mikael Waktel.

Sportsligt klarade FC Gute att säkra nytt division 2-kontrakt trots ett utsatt läge.

– Det har varit ett tufft år resultatmässigt, men vi har släppt fram många unga spelare som fått göra debut i division 2 och det känns roligt. Sju egna produkter har fått debutera i division 2 och då räknar jag inte in Anton Nygren och Filip Hägglund som debuterade i fjol, säger Mikael Waktel.

Klart är också att assisterande tränarna Carl-Magnus Jonsson och Olle Björklund kliver av.

– Jag hade också en option som jag valde att säga upp, men det gjorde jag tidigt i höstas. Jag orkar inte ha det hängande över mig efter säsongen. Däremot är jag glad att Gute gav mig chansen för det trodde jag aldrig, säger Olle Björklund.

Även fotbollsansvarige Patrik Engqvist har meddelat att han lämnar sin roll av tidsskäl:

– Jag sitter med i styrelsen fram till årsmötet om klubben vill det, men har inget med fotbollen att göra. Den som tar över får sätta sin prägel på truppen, säger Engqvist.

Sportkommitténs Leif Eiransson kommer att ta över rollen efter Engqvist. Han meddelar att klubben är i långt framme när det gäller ersättare och hoppas kunna presentera en ny tränare inom kort.

Mikael Waktel och Olle Björklund handplockades för att ersätta Jens Wedeborg som fick sparken efter en svag inledning på 2018.

– Vi kom in och lyckades att få en annan stämning i truppen. Vi tog en del obekväma beslut som var väldigt viktiga då. Andra året är jag nöjd med att vi reder ut den sits som vi satte oss i, säger Waktel om sin tid i klubben.

Varken Björklund eller Waktel har klart med någon ny klubb:

– Jag har inga planer utan kommer att ta det lugnt ett tag och ta hand om mig själv, umgås med familjen sedan ska jag bli farfar snart. Samtidigt har jag lärt mig att man inte ska stänga några dörrar. Jag är i grund och botten en föreningsmänniska och trivs bra i den miljön, säger Mikael Waktel.

Mikael Waktel och Olle Björklund.
Mikael Waktel och Olle Björklund.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!