Hansa-Hoburg fick snabb revansch i futsal

2019 var ett tungt fotbollsår för Hansa-Hoburg. Roligare blev futsalpremiären på onsdagskvällen. Sudergänget besegrade Hangvar.

Hansa-Hoburgs Pontus Tuovinen i kamp med Hangvars Sebastian Johansson.

Hansa-Hoburgs Pontus Tuovinen i kamp med Hangvars Sebastian Johansson.

Foto: Michael Häglund

Futsal2019-11-06 21:15

Hansa-Hoburg skrapade bara ihop tio pinnar på hela säsongen och åkte ur division 4.

När det på onsdagskvällen var premiäromgång i division 2, den högsta futsalserien på Gotland fick laget en bra start.

Hangvar – som Hansa-Hoburg främst krigade med i bottenstriden tidigare i höstas – besegrades i en målsnål match som bara innehöll ett mål. Matchhjälte blev backen Andreas Ronström som satte 1–0 redan efter tre minuter, bakom Hangvars unge målvakt Emil Lundgren.

– En skön premiär. Sedan märks det att det är första matchen. Vi har bara gjort två träningar inför det här och det finns en del att jobba på, säger Andreas Ronström.

Berätta om målet?

– Jag drog bara till utifrån. Jag är inte säker, men tror att bollen tog på en av deras försvarare och gick in i nättaket. Det var lite flaxmål, fortsätter Andreas Ronström med ett leende på läpparna.

Hangvar pressade på för en kvittering och var nära några gånger i slutminuterna. Pontus Mårtenssons frispark tog i stolpen och med två och en halv minut kvar att spela sköt Jonathan Bogren över målet i ett bra läge.

– Defensivt såg det ganska bra ut. Vi håller ihop boxen och har en bra målvakt (Emil Eriksson).

Hur ser du på futsalsäsongen?

– Vi spelar mest för att det är kul. Utesäsongen var ju tuff och nu hoppas vi att det ska gå bättre inomhus. Få tillbaka lite glädje, tillägger Andreas Ronström.

Fårösund var på väg mot en skräll och laget hade en 2–0-ledning mot FC Gute i halvtid. Visbylaget lyckades dock vända och vinna med 3–2. Väskinde vann med 4–3 över Visby AIK.

Hansa-Hoburg fick inleda med seger.
Hansa-Hoburg fick inleda med seger.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!