När Mästarnas mästare firar tio år så blir det med idel tidigare deltagare och i ett nytt lagformat. En av de medverkande blir Mattias Sunneborn, som var med 2014.

– Det här ska bli jätteroligt. Det är mitt absoluta favoritprogram på tv, säger Mattias Sunneborn.

Senast han var med gjorde han bra ifrån sig och radade upp ett antal grenvinster. Dock blottades hans akilleshäl, uthållighetsgrenarna. I avsnittet innan semifinal var temat just uthållighet och där tog tävlingen slut den gången.

– Min kropp är van vid att arbeta under max ett 400-meterslopp, omkring 50 sekunder. Det är ganska många statiska grenar. När det gäller att springa, hoppa, lyfta och även vatten och bollar tycker jag om, men det statiska passar mig inte så bra.

Det blev extra tydligt under den allra första grenen 2014, ”90 grader” mot en vägg. Sunneborn fick ge sig först av alla, och när han skulle resa sig upp föll han upprepade gånger ihop som ett korthus.

– Ja fy fan, och man kan vara helt säker på att den kommer igen. Den har jag blivit tråkad för en del, säger Mattias och skrattar.

– Jag hann inte träna på den. En dag innan inspelningarna var jag med i SM-finalen i längdhopp och då måste jag ju vara explosiv.

Han siktar dock på att ta revansch den här gången.

– Nu kommer jag vara bättre förberedd.

Inspelningarna inleds i mitten av september i Grekland.

Tillsammans med Malin Ewerlöf och Erica Johansson bildar Sunneborn Friidrottslaget.

– Även om jag är friidrottare så gillar jag att jobba i lag. Jag är faktiskt väldigt bra på att peppa andra. Vi är väldigt laddade och ser fram emot att göra bra ifrån oss.

I och med beslutet att tacka ja till programmet, lägger han friidrottstävlandet åt sidan resten av året och släpper tillfälligt jakten på världsrekordet i tiokamp för 45-åringar.

– Jag åker till inspelningen för att tävla och vinna, då satsar jag helhjärtat och kommer träna för det. Det funkar inte att kombinera den statiska träningen med friidrottens explosivitet, så jag tar helt enkelt världsrekordet i tiokamp nästa år istället.

Under 2014 års säsong fick Sunneborn bra kontakt med hockeymålvakten Tommy Söderström, en vänskap som består. I år ser han fram emot att lära känna flera av de andra deltagarna, men en står ut ur mängden.

– De flesta har jag träffat tidigare. Ingemar Stenmark är ju en ikon och en stor idol för mig. Det känns lite speciellt, att som sorken från Fårösund få vara med i det fina sällskapet, haha.

47-åringen håller på förhand två lag som lite större favoriter.

– Alpinlaget har två tidigare vinnare med, Forsberg och Stenmark, och bollaget ser farliga ut. Men vi ska ge dem en match, utlovar Mattias Sunneborn.