Med endast varsin match kvar, var pärkkarlen Arvid Larssons Lau I tvunget att besegra När XI för att komma upp på samma antal segrar som Stånga XII, tre stycken. Stånga å sin sida var tvunget att vinna mot Vänge VI för att säkra titeln i herrarnas bakpärk.

Och det blev Lau-ettan som tog hem det sedan Vänge vunnit mot Stånga och spelat de små marginalerna i händerna på Lau I.

– Mästarklassen är riktigt svår, och ska verkligen vara det. Det kommer dessutom bara att bli hårdare och hårdare, säger Laus "kapten" Johan Larsson, namne med NHL-spelaren i samma lag.

Artikelbild

| SMÅ MARGINALER. Pärkkarlen Arvid Larssons Lau I var på väg ut i näst sista matchen och blev sedan dubbelmästare efter stor dramatik.

Därmed säkrade Lau dubbeltiteln i Stångaspelens pärk. Tidigare hade de tagit hem frampärken efter en 2–0-seger (40–30, 40–20) mot just När.

Det framgångsrika lagets tredje dubbel.

– Vi hade de två tidigare från 2014 och -15, fortsätter Larsson.

På damsidan blev det däremot ingen dubbelsegrare. Hablingbo, som vunnit frampärken tidigare hade häng på en dubbel.

Artikelbild

| MER KRAMKALAS.

– Vi var nykomlingar i fjol och det här är, vad vi har förstått, Hablingbos första guld på damsidan överhuvudtaget, säger Cecilia Snöbohm.

Men det i det getingbo som damernas mästarklass i bakpärk utvecklades till på lördagseftermiddagen, fick de sträcka vapen.

Artikelbild

| Hablingbos damers seger i frampärken kan ha varit den första någonsin.

Detta i en minst lika dramatisk uppgörelse som på herrsidan. Där var först Rone VIII i guldsits, men tappade greppet efter Essendons IV:s klara 2–0-seger i sista matchen. Varpå just Essendon kunde hota Stånga VII:s seger. Men då var Stånga tvunget att tappa en pärk mot just Hablingbo. Vilket inte skedde.

Men först sedan sekretariatet kontrollräknat även damklassen, kunde hemmaklubbens stora segerjubel bryta ut.

– Är det verkligen klart? Jag vågar inte ta ut något i förskott, säger först Caroline Grönström.

Att det inte blev en dubbel, det gick att hantera mitt i glädjeyran.

– Men det var en fin seger och vi var ändå andra lag i frampärken.