Visby IBK hÀngde inte med mot mÀstarna

Regerande mÀstarlaget Storvreta blev som vÀntat övermÀktigt. Visby IBK förlorade till slut med 3-15 i Uppsala.

Patrik Jansson, Jesper Eliasson och kompani i Visby IBK fick en svettig torsdag mot regerande mÀstarlaget Storvreta.

Innebandy2019-10-25 07:42

Det blev 3–12 mot Pixbo i seriepremiĂ€ren för en mĂ„nad sedan.

NÄgot liknande var att vÀnta mot mÀstarna i IFU arena.

Visserligen var det Visby som chocköppnade och tog ledningen, efter ett snyggt mÄl dÀr Kasper Broby hittade Mattias Jansson i slottet. Sedan var det slut pÄ det roliga.

Hemmalaget vĂ€xlade upp och gjorde tre mĂ„l inom loppet av knappt sju minuter. 0–1 blev 3–1 innan den första perioden var över.

Jansson som Àven blev mÄlskytt i segermatchen mot Jönköping i lördags har just Storvreta som moderklubb.

– Klart det Ă€r kul att göra mĂ„l, men att det Ă€r mot min moderklubb spelar inte sĂ„ stor roll just nu, sa Mattias Jansson i den första periodpausen till SSL play och fortsatte:

– Jag mĂ„ste börja anvĂ€nda min fart lite mer i spelet. Spelar man med sĂ„ pass skickliga gubbar Ă€r det bara att kliva, sen kommer den pĂ„ bladet.

Han var hyfsat nöjd med matchinledningen.

– Vi gör det okej Ă€ndĂ„. Men det finns lite saker som vi sagt att vi ska göra, men inte gör. Framför allt sĂ„ mĂ„ste vi tajta till försvarsspelet. Det gĂ„r för mycket diagonalare rakt igenom och den bortre ytan blir för mycket ledig. Sedan mĂ„ste vi vara noggrannare med boll vid kontringarna.

Visbys skadelista Àr lÄng. Mathias Forre, Andreas Jansson, Daniel Gonzalez Palm, Filip Grapne och Daniel Gabrielsson saknades i gÄr. Det gjorde i sin tur att Adam Kimström kallades in och gjorde sin andra match för sÀsongen. Nu som back bredvid Heikki Hirvisuo.

I mittenperioden rann siffrorna ivĂ€g. Det var visserligen 5–3 efter sex minuter, men hemmalaget hade gjort ytterligare fyra mĂ„l innan den andra pausen. Noterbart var att Henrik Stenbergs 6–3-mĂ„l var 29-Ă„ringens 800 poĂ€ng i SSL.

Storvreta som Àr obesegrat efter Ätta omgÄngar och toppar tabellen avslutade med att göra sex mÄl i sista perioden. Efter förlusten ramlar Visby ner som tabelljumbo i den jÀmna bottenstriden.

Laget befinner sig pĂ„ en  tuff resa. Redan i morgon vĂ€ntar SM-tvĂ„an Falun i Guide arena.

Matchfakta

SSL

Storvreta 15

Visby IBK 3

(3–1, 6–2, 6–0)

Period 1: 0–1 (5.35) M.Jansson (Broby), 1–1 (7.43) Sundstedt, 2–1 (12.47) Winroth, 3–1 (14.30) Emil Helmrich. Period 2: 4–1 (0.59) Pettersson, 4–2 (3.05) Bolin (Broby), 5–2 (3.22) Helmrich, 5–3 (5.54) ViinamĂ€ki (Nilsson), 6–3 (7.57) Stenberg, 7–3 (8.45) Pettersson, 8–3 (11.54) Pettersson, 9–3 (12.23) Sjögren. Period 3: 10–3 (1.00) Sjögren, 11–3 (2.43) Pettersson, 12–3 (3.30) Janols, 13–3 (7.43) AhrĂ©n, 14–3 (17.08) Nilsberth, 15–3 (18.30) Pettersson.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!