6–0 borta mot Kristianstad följt av hela 9–2 mot Huddinge är inga siffror som skojas eller snackas bort. När dessutom målvakten Sammy Gustafsson slog upp en gammal skada, tvingades Visby Roma i går blixtlåna IK Oskarshamns andremålvakt Ludvig Engsund till helgens två bortamatcher.

24-åringen spelade i fjol 16 matcher för Västervik i allsvenskan och i höst tio för Oskarshamn.

Därmed går Visby Roma in i en intensiv matchvecka med nya delar i försvarsspelet.

Artikelbild

| TILLBAKA. Ludvig Engsund mötte Visby Roma med Västervik Allettan södra vintern 2016. Nu är målvakten blixktinkallad.

I måndags kväll återvände också backen Emrik Larsson efter en längre USA-vistelse. Väl på det klara med helgens två debacle.

– De matcherna var tuffa, det visste vi. Men lite onödigt stora siffror, säger Emrik Larsson

– Fast jag kan ju inte ta åt mig av det i alla fall.

Under sitt besök hos NHL-brodern Johan, hann han med att se sex NHL-matcher och två av Sveriges JVM-matcher.

Artikelbild

– Så jag fick se rätt mycket bra hockey. Kanske lärde man sig något att ta med, skrattar han.

Väl tillbaka hinner han med tre träningspass innan ett kylslaget Buffalo snabbt har bytts mot två heta hockeymatcher i Småland, Vimmerby i kväll och Nybro på söndag.

Två viktiga matcher för ett småsargat Visby Roma, som riskerar tidig poängnöd. Följt av Kallinge Ronneby hemma på onsdag.

– Vi ska nog ta två av matcherna i alla fall för att hänga på, annars kan det bli lite jobbigt kanske. Vi måste ta poäng nu, säger Emrik.

Efter att ha bestämt sig sent för spel säsongen ut, svarade backen en stark insats i grundserien, nio poäng och starka plus 15. Han avslutade på bänken med en tiominutare i storförlusten mot Väsby.

Och just grundserien är viktig att lägga bakom sig.

– Vi måste göra det enklare mot lagen vi möter i den här serien. Här går inte att spela som i grundserien. Framför allt spela enkelt, hålla nere misstagen, pekar han ut färdriktningen.

27-åringen behövs.

På backsidan är Adam Rachidi borta på obestämd tid efter helgens hjärnskakning och Johan Eriksson avstängd efter ett sent matchstraff mot Kristianstad i fredags.

En utmaning som Emrik Larsson ändå tar sig med viss distans:

– Jag måste komma i form lite mer också. Det är ingen fara, jag gick rätt mycket i Buffalo men det gick ju inte att springa, det var svinkallt. Flera dagar minus tjugo.

Desto hetare hockey väntar i helgen.