Visby Roma är nere för räkning i allettan. På fredagskvällen kom nästa propp efter stundtals huvudlöst försvarsspel och de två inledande segrarna mot Väsby och Valbo har gotlänningarna radat upp följande resultat: 0–6 mot Kristianstad i fredags, 2–9 mot Huddinge i söndags och så 1–6mot Vimmerby i kväll.

Det var precis som siffrorna antyder – inget snack.

– Just nu saknas självförtroende och då får man inget gratis. Vi fick inte en studs med oss i kväll och det är oerhört tungt att jaga, jaga, jaga, säger André Lundholm, sportchef i Visby Roma.

Vimmerby vann första tekningen i går och släppte sedan inte initiativet.

Visby Roma hade inte ett enda skott på mål under matchens fem första minuter och när Vimmerbys skyttekung Jesper Kokkonen efter 16.44 rakade in en retur på ett skott från Visby Roma-bekante Jakob Karlsson (gjorde sex matcher i klubben, 2009-2010) i powerplay.

I Visby Roma gjorde det sena lånet Ludvig Engsund debut visade i första perioden prov på sin skicklighet vid ett par tillfällen. Det var inte där problemet låg.

Visby Roma fick ett gyllene läge i andra perioden att ta sig tillbaka in i matchen när Vimmerbys Hampus Harlestam drog på sig en dubbelutvisning efter en högklubba.

Men spelet i powerplay som hackat under hela säsongen var inte mycket att hurra för den här gången heller utan snarare skapade Vimmerby vassare chanser även i boxplay. Fredrik Sandberg hade Visby Romas första riktigt vassa chans med ett stolpskott från blå, men Vimmerby vann andrapucken, ställde om snabbt och Kokkonen satte 2–0 efter ett två-mot-en-läge.

Därefter rasade Visby Roma ihop och Vimmerby kunde göra både 3–0 och 4–0 innan perioden var över. Inte blev det mycket bättre när Markus Modigs sköt 5–0 redan efter 1,12 i tredje perioden och matchen var förlorad. Markus Kinisjärvi reducerade till 1–5 men Vimmerby vann till slut med 6–1.