I det kommande numret av tidskriften Golf Digest presenteras listan över Sveriges 50 bästa golfbanor – detta av Sveriges över 500 banor.
Bro Hof Slott utanför Stockholm toppar för fjärde året i rad följd av Barsebäck Golf & Country Club i Skåne.

Visby Golfklubb hamnar på sjätte plats – en placering högre än 2009 - med motiveringen:
”Alla som trängs på Gotlandsfärjorna om somrarna fortsätter inte turen ut till Kronholmen. Det är förstås synd. Men den till stor del ombyggda banan (Pierre Fulke/Adam Mednick) har nu också testats av tjejerna på Nordea Tour.
”Visby var årets bästa bana på touren”, sa den första vi talade med. Och den andra, och tredje och fjärde… alla sa samma sak och talade om lyckokänslan att få putta på så rättvisa greener … och miljön var inte sämre”.

Bedömningen som ligger till grund för rankingen har gjorts av cirka 150 elitspelare, instruktörer, greenkeepers, arkitekter och andra särskilt golfkunniga.

Kriterierna har varit design/strategi, kondition och finish, estetik och upplevelse, routing och bansträckning, atmosfär och tradition, klubbhus och faciliteter.
– Vi är oerhört stolta över den fina placeringen. En hög placering på rankingen bidrar mycket till att locka gäster till oss och till Gotland, säger i en skriven kommentar Magnus Olsson, marknadsansvarig på Visby Golfklubb.
– Vi har under året utöver medlemsspel besökts av 10 000 gästspelare, majoriteten givetvis från fastlandet. Men även ett ökat antal internationella gäster, inte minst från Finland, Tyskland och Danmark.