Kabeln går från ett uttag i fasadväggen mellan Systembolaget och Siesta till ett tält där det säljs bakverk. Över kabeln ligger en tröskel av plast.
- Det är den som folk snubblar på. Jag skulle hälsa på ett par jag känner och snubblade till själv. Under den tid jag var på platsen såg jag flera personer som ramlade. En äldre man föll handlöst och skadade sig i ansiktet, säger Inger Harlevi till helagotland.se och tillägger:

- Under alla mina år i Visby har jag aldrig varit med om något liknande. Jag ringde till polisen och bad dem ställa sig på platsen ett par minuter och se hur många som snubblade. Den där kabeln måste ju bort innan någon skadar sig på riktigt. Folk bär kassar med flaskor från Systembolaget och kan skära sig om de faller i marken.

Föll handlöst

Inger Nygren, 76, ramlade också på kabeln under måndagseftermiddagen.
- Jag föll handlöst när jag försökte ta emot mig med armen. Det är nog ingen allvarligare skada men det gör lite ont, och om det blir värre kommer jag att polisanmäla det här. Vi försökte kontakta polisen men det verkade inte som att de tyckte det var så viktigt.

Den 76-åriga kvinnan fick efter fallet uppsöka en optiker för att få glasögonen fixade.

Måste märkas

Vakthavande polisbefäl Håkan Darwall är medveten om problemen som uppstått på Östercentrum.

- Vi kommer att åka till platsen och göra en koll på mannen som driver tältet där. Alla som har ett sådant tält måste kunna visa upp ett tillstånd på polisens begäran. I samband med det får vi se hur vi ska gå vidare. Det är möjligt att kabeln måste märkas upp lite tydligare eller kanske dras om. Men först ska vi titta på tillståndet och säkerställa att han följer det som står där.

Mannen som säljer bakverk på Östercentrum och som måste ha kabeln i sitt tält säger:

- Jag beklagar om folk gjort sig illa, men jag har försökt att se till så att kabeln inte ska skada folk. Självklart vill jag inte att någon ska råka illa ut.