Sockendag i Västerhejde

18 maj 2015 13:53
I strålande sol och behaglig vårvärme gick den sedan lång tid tillbaka planerade sockendagen av stapeln vid Västerhejde Bygdegård lördagen den 16 maj. En familjedag för hela socknen.

Ambitionen var att visa upp ett axplock av vad socknens företag, föreningar och privatpersoner kan erbjuda och vad de arbetar med.
Redan på fredagen började företagen med vidunderliga traktorer och lyftkranar att ställa upp sina maskiner på parkeringsplatsen. Inne i bygdegården packades det upp fantastiska broderier, skärmutställningar över Gambia-projekt, förberedelse för ost-försäljning, visning av bilder från Hembygdsföreningens rika bildarkiv.

På lördagsmorgonen var det hektiskt in i det sista, kaffebryggning, brödleverans från Västerhejdebagarn och sista-minuten-stödköp till serveringen. Ett par lammungar kom från Nygårds Herrgård och hägnades in i en liten mini-lammhage. Klipp och Klapp kom med två engelska Springer Spaniel-hundar. Röda Korset kom med lastbil och ställde ut tre av sina nya vackra röda soffor, lastbilen användes under dagen för att visa verksamheten.
Besökare strömmade in och tipspromenad, lotteri och 3-kamp drog igång. Ansiktsmålning var populärt bland barnen. Många var nyfikna på att prova på tovning och flera anmälde sig till kommande kurser. Tre spelemän från Sträng Taget underhöll. Många provade att cykla på el-cykel. Att åka 25 meter upp i luften i en lyftkran och se socknen från ovan var lite trögt men bara någon började så bildades snart kö. Det gick att köpa utemöbler, robotgräsklippare, boka tid för hundtrimning och bilservice, man kunde träffa ett snickeriföretag, se hur man kan byta till 3-glasfönster utan att byta fönster, kolla bygdegårdens nyinredda vävstuga.

Den nybyggda boulebanan invigdes högtidligt av kyrkoherde Jacob Tronêt. Lasse Ahlqvist lärde ut reglerna i boulespel och så var även den aktiviteten i full gång.

Stort tack till alla som bidrog till att det blev en trevlig dag!

Så jobbar vi med nyheter