"Det känns otroligt tungt att lämna nu"

Ville Hirvisuo har varit en gigant i Visby IBK de två senaste säsongerna, men nu är det färdigspelat i IBK-tröjan för den här gången. 26-åringen måste flytta hem till Finland för att slutföra sina studier.

23 april 2019 19:00

Visby IBK drabbas av ett blytungt spelartapp inför sin första historiska SSL-säsong.

Lagets finländska stjärna – Ville Hirvisuo – väljer att inte förlänga kontraktet med klubben.

Anledningen: Hirvisuo studerar och måste återuppta ingenjörstudierna på hemmaplan.

– Jag har trivts otroligt bra här och det känns otroligt tungt att lämna nu när vi gått upp, säger Ville Hirvisuo.

Joakim Bandholtz, sportchef i Visby IBK:

– Ville är inte bara en fantastisk innebandyspelare utan han har också blivit en riktig IBK:are. Det här känns jättetungt även om jag visste att det skulle kunna bli så här. Jag gör detta av passion och man får så starka känslor för spelarna att man nästan börjar böla när man pratar om det, säger han och fortsätter:

– Det som gör Ville så unik är att han kan spela på flera olika positioner och han är alltid lika bra. Det är ett otroligt verktyg att ha som en coach, säger Joakim Bandholtz.

Hirvisuo som använts både som back och center har funnit på flera andra SSL-klubbars radar. På 50 matcher i Visby har han gjort 20 mål och 36 assist.

Både Visby IBK och Ville Hirvisuo har planer på att återförenas.

– Jag vill lira i IBK igen. Det finns fantastiska förutsättningar här och en arena som Ica Maxi Arena är det inte många som har. Att spela inför 1800 personer som senast... det är svårt att sätta ord på den känslan.

Ville Hirvisuo har två år kvar på sin utbildning.

– Sedan är tanken att han återvänder till Visby IBK. Nu måste jag leta en ersättare till honom och det kommer att bli en stor utmaning. Men med bra scouting ska vi förhoppningsvis hitta någon som kan bli tungan på vågen, säger Joakim Bandholtz.

För Ville Hirvisuo blir det med största sannolikhet spel i TPS Åbo kommande säsong.

Klubben föll under måndagen i den finska motsvarigheten till SM-finalen.

– Det var första gången i historien som föreningen var i final. När jag spelade var vi i kvartsfinal som bäst, säger Ville Hirvisuo.

Sedan tidigare står det klart att Christoffer Lindberg lämnar klubben.

När det kommer till nyförvärv är Daniel Gabrielsson (Rosersberg) klar för en flytt och även Craftstadenduon Simon Zetterling och Tor Bornedal Samils är fortsatt högaktuella.

Så jobbar vi med nyheter
Mattias Karlsson