Nu får Klintehamn åter en färgbutik

Inom kort öppnar en ny färgbutik i gamla mejeriet i Klintehamn. Ägarna har flera spännande planer för framtiden.

12 januari 2020 14:31

För ett år sedan kom tankarna på att starta en färgbutik i Klintehamn. Det är hantverksföretagarna Kim Modig, Peter Olsson, Åsa Kimback och Ellen Mohlin som gått samman för att åter öppna en färgbutik på Verkstadsgatan i centrala Klintehamn. Redan den 20 januari hoppas de kunna öppna butiken för allmänheten.

I september i fjol stängde Tommy Jakobsson Colorama i Klintehamn. Först var tanken att Kim Modig och Peter Olsson skulle ta över den butiken, men efter noga övervägande och diskussioner med Tommy Jakobsson, bestämde de sig för att starta något helt nytt i andra lokaler tillsammans med sina respektive. Och lokalen de har valt var även den för länge sedan en färgbutik.

– Vi blir nu en helt obunden Alcro-butik, vilket vi tror kan bli ett bra komplement till de andra färgbutikerna i Visby, säger Kim Modig.

Förhoppningen är nu att privatpersoner och företagare på södra Gotland i jakt på golv och färg ska komma till Klintehamn, och därmed slippa ta sig hela vägen till Visby. Men de kommer även att erbjuda utkörning. Och redan har beställningarna börjat rulla in.

– Vi kommer erbjuda företagsservice så att hantverkare kan ringa in sin beställning dagen innan, för att sedan kunna hämta upp färgen tidigt på morgonen därpå innan butiken öppnat från speciella varmskåp med kod, säger Peter Olsson.

Men de hoppas även att butiken blir en samlingspunkt för hantverkare som befinner sig i trakten.

– Vi kommer ha lunchrummet öppet för hantverkare så att de slipper sitta i bilen eller på bygget och äta sin lunch, och vi tänker anordna en dag i veckan där vi bjuder på frukost för arbetarna, säger Kim Modig.

Och från Klintehamnsborna har mottagandet varit hjärtligt.

– Alla vi pratat med är väldigt positiva till att vi öppnar. "Det behövs att någon satsar i Klintehamn trots motgångar", säger de till oss.

Men ett helt enkelt beslut har det inte varit. Vid sidan av den nya butiken tänker de fortsätta med sina egna firmor. Kim Modig fortsätter med sin målerifirma Kim Modigs måleri, och partnern Ellen Mohlin tänker fortsätta driva sin städfirma Ellengant städ- och måleri. Även Peter Olsson med partnern Åsa Kimback fortsätter driva PO Golv- och bygg.

– Det är ett stort steg, men också kul. Det blir i princip två heltidstjänster vi ska hålla igång per person, säger Kim Modig med brydd blick.

Så jobbar vi med nyheter