Mediabaren med spännande gäster

Fredagen 15 november är det dags för Mediabaren. Tre ständigt aktuella personer tar plats i intervjusofforna på Wisby strand.

Gotland 14 november 2019 20:57

Programledare är som vanligt Mats Pettersson, redaktionschef på Helagotland.se samt Gotlands Tidningar, och han har bjudit in tre ständigt aktuella gäster: Christer Bruzelius, vd Destination Gotland, Hanna Westerén (S), riksdagsledamot, och Henrik Swedborg, sjuksköterska och aktuell i "SOS Gute". 

– Det känns som att vi lyckats väldigt bra med tajmingen. Alla våra tre gäster är högaktuella och intressanta, säger Mats Pettersson.

Färjetrafiken mellan Gotland och fastlandet är en evigt aktuell fråga. Utspelen kring hur den borde vara är återkommande. Det senaste kom nyligen från miljögruppen "Gretas gamlingar", som vill se sänkt hastighet på färjan av klimatskäl. Längre restider skulle bli en konsekvens av lägre hastighet, något som lär skapa debatt den närmaste tiden. På Gotlandsbänken i riksdagen råder dock politisk enighet i färjefrågan, trots att det är en socialdemokrat och en centerpartist som har varsin plats där.

– Jag och Lars Thomsson (C) har haft åtskilliga diskussioner om frågan. Jag skulle säga att det råder enighet, inte minst kring tidsplaner, hållbarhet och tillgänglighet, säger Hanna Westerén.

Det gotländska näringslivet är också beroende av färjetrafiken. 

– Besöksnäringen måste kunna fortsätta växa. Samtidigt ska vi vara ödmjuka inför hållbarheten, säger Hanna Westerén.

Alla är välkomna, det är fri entré som vanligt och programmet börjar 17.30. Kan man inte komma dit går det så klart att se programmet live och i efterhand på Helagotland.se.

Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Ingrid Thunegard: "Mer än trettio år har gått sedan dess när tron på en bättre värld uppstod."

Ledare: "Gotlandshem är nu tillbaka på ruta ett, eller samma ruta som bolaget stod på när stormen nådde sin kulmen förra våren."

SKISSEN: ”Bingan” kan ersättas av pampigt kvarter i fem våningar • ”Kan tillföra väldigt mycket till platsen”

Insändare: V: Egen drift ökar möjligheten för bättre äldreomsorg

Jenny Persson: "Varför gör kvinnor mig argare än män?"

Visa fler