Gudrun Olofsson

Gotland 8 juni 2020 16:29

Den 2 juni somnade vår syster in efter en lång och tuff kamp mot cancern. Saknaden är stor och tung, men minnena lever kvar. Som alla gånger vi lastade bilarna med barn, tält och campingutrustning för några nätter någonstans på ön. Alla födelsedagar och jular som vi firade tillsammans, alla midsomrar vid stugan i Lojsta, alla grillkvällar i Ekstastranden mm.  

Gudrun gillade att resa. Hon var bl a 3 veckor i USA tillsammans med en systerdotter och en kusin, flera länder i Europa hann hon besöka samt många resor inom Sverige. Bl a så åkte hon och jag Inlandsbanan från Mora till Gällivare, teater och musicalresor till Stockholm och Helsingfors. Vi syskon gjorde några resor tillsammans, den sista var till Lofoten för några år sedan. En fin och trevlig resa.  

Gudrun älskade att läsa böcker, så efter att hon hade slutat sitt yrkesverksamma liv inom vården så utbildade hon sig till biblioteksassistent. Arbetade vid biblioteket i Garda och senare i Hemse fram till pensioneringen. Då tog andra aktiviteter vid."Källingknuten" i Garda var hon aktiv i och likaså i vävstugan i Näs. Men mest av allt så tyckte hon om att vara tillsammans med sina barnbarn. De bakade, gick på bio eller till McDonalds för att äta något. Det gjorde de så länge som Gudruns krafter räckte till.

Nu går alla våra tankar till Helena och hennes familj.  

Sov gott älskade syster, moster och faster. Vi saknar dig.

Så jobbar vi med nyheter
Majvor och Anders med familj

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Hablingbo

Se nattens bilder: Bilen körde rakt in i hans ladugård

Gotland

Ålandsfärja på grund – Gotlands helikopter står redo

Fiske

De tog hem stora matkulturpriset

Fårö

Både glädje och tårar under Fårönatta

Visby

Misstänkta inbrott i flera källarförråd

Visa fler